Ela na paiksoume

Koumpouriana

19 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 140 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Βασίλης Λ. Τσιουραντάνης

image001 Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας λόγω του κορωνοϊού λίγοι συγγενείς συνόδευσαν τον επιφανή αργιθεάτη Δ. Γρίβα, στην τελευταία του κατοικία στη γενέθλια γη τού Λεοντίτου Αργιθέας, όπως ήταν ο διακαής πόθος του.

Χιλιάδες ήταν αυτοί που επιθυμούσαν αλλά δεν επιτρεπόταν να παρασταθούν στην εξόδιο ακολουθία. Το διαδίκτυο και τοπικές ιστοσελίδες κατακλύστηκαν από συλλυπητήρια μηνύματα συγγενών, φίλων, μαθητών του, πολιτικών, αυτοδιοικητικών. Μεταξύ πάρα πολλών άλλων:

 ------------------

Α. ΣΤΕΡΓΙΟΥ (δήμαρχος Αργιθέας)
 Έφυγε από τη ζωή ένας ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ συμπολίτης μας, ένας ΓΝΗΣΙΟΣ Αργιθεάτης, ένας ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ φίλος, ένας ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ εκπαιδευτικός, image003ένας ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ άνθρωπος του πολιτισμού και των γραμμάτων, ένας ΑΔΕΡΦΟΣ με ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ προσφορά στον τόπο και ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαχρονική συμβολή στην καταγραφή και στην ανάδειξη της ιστορίας, της παράδοσης, των προσωπικοτήτων, των λαογραφικών στοιχείων και του πολιτιστικού υπόβαθρου της περιοχής μας.

 Ό,τι και να πούμε για σένα, είναι ελάχιστο.

 Το Λεοντίτο και η Αργιθέα ολόκληρη βυθίζονται κυριολεκτικά σε ανείπωτη θλίψη.

 ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΡΙΒΑ, το κενό που αφήνεις πίσω είναι πραγματικά ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ.

 Προσωπικά με τίμησες με τη φιλία σου και με τη σοφή σου καθοδήγηση από μικρό παιδί. Σε ό,τι με αφορά, θα κάνω τα πάντα ώστε το έργο σου να συνεχιστεί.

 Εκ μέρους όλων των Αργιθεατών, σε ευχαριστούμε για όσα έκανες όλα αυτά τα χρόνια... Η παρακαταθήκη σου ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ.

 ΦΙΛΕ ΚΑΛΕ, καλό σου ταξίδι.

 Καλό Παράδεισο.

 Παναγιώτης Νάνος (δήμαρχος Λ.Πλαστήρα)
 Απώλεια για την Αργιθέα, τα Άγραφα, τον Πολιτισμό. Είμαστε ήδη πιο φτωχοί με την αναχώρηση του Δημήτρη. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του, θα μας λείπει...

 Alexis Kardabikis (δήμαρχος Αγράφων)
 Καλό ταξίδι Δημήτρη. Μεγάλη απώλεια για την Αργιθέα, την παράδοση, τον πολιτισμό.

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ (Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Αργιθέας)
 Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του!

 Πραγματικά θα λείψει στην Αργιθέα η παρουσία του!

 Καλό ταξίδι φίλε Δημήτρη!

 George Kotsos (βουλευτής Καρδίτσας)
 Καλό παράδεισο!

 Ηλίας Παπαδήμας (πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Αργιθέας)
 Ότι και να γράψει κανείς σχετικά με τη ζωή, τη δράση και την προσφορά του Δημήτρη Γρίβα, φοβάμαι μήπως δεν αποδώσει τα πρέποντα και σμικρύνει το ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ! Υπήρξε ένας πατριώτης μοναδικός, ξεχωριστός! Η προσφορά του στον τόπο μας στην Αργιθέα μας είναι ανεκτίμητη και ανεξάντλητη! Καλό ταξίδι και ΚΑΛΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ! Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του!

 ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΧΑΡΗ (πρώην βουλευτής Καρδίτσας)
 Καλό ταξίδι Δημήτρη.... Θα λείψεις στην Αργιθέα που τόσο λάτρευες και στον πολιτισμό γενικότερα....

 Συλλυπητήρια στην οικογένεια!!!

 Fotis Alexakos (πρ.δήμαρχος Καρδίτσας)
 …Κρίμα, κρίμα, κρίμα. Ξεχωριστός άνθρωπος και φίλος. Συλλυπητήρια

 Ηλίας Τσιατσιάνης (αντιδήμαρχος Αργιθέας)
 Ότι και να πούμε, ότι και να γράψουμε για το Δημήτρη Γρίβα θα είναι λίγο, πολύ λίγο Καλό ταξίδι ΦΙΛΕ ΚΑΛΈ Δημήτρη.

 Πούλιος Χαράλαμπος Μπάμπης (αντιδήμαρχος Αργιθέας)
 Ο Θεός ν αναπαύσει την ψυχή του και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Καλό παράδεισο, φίλε Δημήτρη.

 Όλγα Κορλού (Αντιδήμαρχος Αργιθέας)
 Ένας ακριβός φίλος, ένας πνευματικός άνθρωπος, ένας ανιδιοτελής Αργιθεάτης έφυγε. Με το θάνατό του, το Λεοντίτο, το χωριό μας, η Αργιθέα κι όλοι εμείς φτωχύναμε. Θα σε θυμόμαστε πάντα, Δημήτρη…

 Ektoras Nasiokas (Πρ. Βουλευτής Ν. Λάρισας, Πρ. υπουργός,)
 Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του. Καλό ταξίδι Δημήτρη στο μοναχικό σου δρόμο προς την αιωνιότητα

 Κώστας Σπανός (εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου)
 Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ένας λιγότερος πλάτανος στο Λεοντίτο.

 Κ, Αγόρης (υποψήφιος βουλευτής, Καρδίτσας)
 
Θα λείψεις στην Αργιθέα, στο Λεοντίτο, σε όλους μας.

 Ήταν τιμή μου που σε γνώρισα, που συνυπήρξαμε ως πρόεδροι δύο συλλόγων της περιοχής, που συμμετείχαμε μαζί στην ενίσχυση του συλλογικού κινήματος της Αργιθέας.

 Μεγάλη η καρδιά σου.

 Σπουδαίο το έργο σου.

 Θα προσπαθήσουμε να το συνεχίσουμε.

Ilias Provopoulos (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ)
 Συλλυπητήρια... Καλό του ταξίδι στους ουρανούς της Αργιθέας!

 Γιώργος Αργυρός (πρώην πρόεδρος Ανατολικής Αργιθέας)
 Καλό ταξίδι και καλό παράδεισο αγωνιστή ΔΗΜΉΤΡΗ. Μας αφήνεις φτωχότερους. Η Αργιθέα πενθεί. Άδικο που έφυγες πρόωρα. Συλλυπητήρια στην οικογένειά σου.

 Ξενοφώντας Κουτής (Συγγραφέας, μέλος της επιτροπής 2021 του δήμου Αργιθέας)
 ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ!!!! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΕ, ΑΔΕΡΦΕ ΔΗΜΗΤΡΗ!!! ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!! ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ, ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΓΙΘΕΑΤΗ, ΤΟΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΔΑΣΚΑΛΟ, ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΕ!!! ΚΑΛΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!!

 Κ.Π.Tσιάκαλος (διαχειριστής του www.katafylli.gr)
 Τα δάκρυα της ψυχής και των ματιών δυσκολεύουν την άρθρωση των λέξεων...

 Πρόωρα μας άφησε ο πολυαγαπημένος φίλος Δημήτρης και πήγε στη χώρα των Αγγέλων...

 Δεν το χωράει το μυαλό, ότι αυτός ο αεικίνητος άνθρωπος και πανταχού παρών στα αργιθεάτικα δρώμενα ότι δεν θα είναι πια μαζί μας στις εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων της Αργιθέας και όχι μόνο.

 Έφυγε από τη ζωή ο Φιλόλογος που απαθανάτιζε με τη φωτογραφική του μηχανή, επί πολλά χρόνια, την Αργιθέα, τη φύση και κυρίως τους ανθρώπους σε όλες τις δράσεις των.

 Ο Δημήτρης, εκτός των άλλων μας άφησε πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά με τις μοναδικές εκδόσεις των ημερολογίων και την εφημερίδα του Συλλόγου τη «Φωνή Λεοντίτου».

Lampros Karampinis (πρόεδρος τοπικής κοινότητας Λεοντίτου)
Σήμερα έφυγε από κοντά μας ο συντοπίτης μας Δημήτρης Γρίβας, Φιλόλογος, πρόεδρος επί σειρά ετών του Συλλόγου μας και εκδότης του Αργιθεάτικου ημερολογίου και της Φωνής Λεοντίτου. Η απώλειά του δυσαναπλήρωτη. Η προσφορά του στο χωριό μας και σε όλη την Αργιθέα ανεκτίμητη. Καλό σου ταξίδι ΔΗΜΗΤΡΗ!

Manolis Stergiopoulos (Πρόεδρος Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας)
Καλό ταξίδι φίλε! Καλό παράδεισο!

 Παναγιώτα Γρηγορίου (Πρόεδρος Π.Σ Λεοντίτου)
 
Σήμερα έφυγε από την ζωή ο αγαπημένος μας συγχωριανός Δημήτριος Γρίβας. Ένας άνθρωπος και επιστήμονας που οι αρχές και το ήθος του ξεπερνούν τα αργιθέατικα βουνά που τόσο αγάπησε και αναδείκνυε με κάθε ευκαιρία.Το έργο του ως πρόεδρος επί πολλά έτη του Επιμορφωτικού συλλόγου θα μνημονεύεται για πάντα .

Κώστας Γραμμένος (δημοτικός σύμβουλος Αργιθέας)
 Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους. Δημήτρη φίλε πατριώτη καλό ταξίδι. Θα μας λείψεις . Θα λείψεις στη αγαπημένη σου Αργιθέα και το πολυαγαπημένο σου χωριό, το Λεοντίτο. Άφησες όμως τη σφραγίδα σου και θα σε θυμόμαστε πάντα. Κρίμα...

 Axilleas Antoniou (πρ. διευθυντής Φωνής Στεφανιωτών)
 Καλό σου ταξίδι φίλε Δημήτρη. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου και να δίνει κουράγιο στην οικογένειά σου. Αφήνεις την Αργιθέα φτωχότερη και όλους εμάς που σε γνωρίσαμε σε μεγάλη θλίψη!

 Παναγιώτης Νταβαρίνος (Καθηγητής Ιστορίας του Βιβλίου και των Βιβλιοθηκών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, πρώην Διευθυντής Σπουδών Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Υπ.Ε.Π.Θ)
 … Αιωνία η ΜΝΗΜΗ του, ενός από τους διαπρεπέστερους και Μεγάλους Αργιθεάτες. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στο χωριό του, το Λεοντίτο και σε όλη την Αργιθέα! Συνάδελφος σοφός, φίλος αληθινός και γνήσιος συμπατριώτης. Όλοι θρηνούμε ...

 B Kaperonis Xristos (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ)
 Ένας σπουδαίος Άνθρωπος που λάτρευε τον τόπο του και πρόσφερε πολλά γι αυτόν. Παντού μπροστά σε κάθε εκδήλωση. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ο Θεός να τον αναπαύσει!

 Maria Villi
 Θερμά συλλυπητήρια, μεγάλη απώλεια για την οικογένεια του αλλά και την Αργιθέα....

 Βασίλης Νίκου (Δασολόγος – Οικονομολόγος//Τέως Δασάρχης)
 Υπέροχος άνθρωπος....τον θυμάμαι συνέχεια με την φωτογραφική μηχανή στο λαιμό του.... πάντα παρών στους αγώνες των Αργιθεατών για έργα στην περιοχή.... Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του..

 Ευριπίδης Λαμπρακάκης (πρώην διοικητής Τροχαίας Καρδίτσας)
 Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια. Καλόν Παράδεισο φίλε Δημήτρη.

 Labrini Rizou
 Πόσο κρίμα να φεύγουν τέτοιοι αξιόλογοι άνθρωποι.. Ήταν πραγματικά υπέροχος άνθρωπος πάντα γελαστός και καλοσυνάτος..Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του...Καλό παράδεισο να έχει

 Ο Σύλλογος Αργιθεατών Θεσσαλών Η Εστία
Ο Δημήτρης Γρίβας εξαίρετο μέλος του συλλόγου μας είχε συμμετάσχει σε αρκετά διοικητικά συμβούλια του συλλόγου μας πάντα με ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς.

 Ο Δημήτρης Γρίβας υπήρξε ένα υπερδραστήριο στέλεχος του παναργιθεάτικου κινήματος που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στη διαφύλαξη της αργιθεάτικης ιστορίας, λαογραφίας και στην ενδυνάμωση της αργιθεάτικης κοινωνίας πολιτών, αφήνοντας σε όλους μας μια τεράστια ιστορική παρακαταθήκη.

 Εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήριά μας στους οικείους του.

 Θα λείψεις στην Αργιθέα, στο Λεοντίτο, σε όλους μας.

 Μεγάλη η καρδιά σου.

 Σπουδαίο το έργο σου.

 Θα προσπαθήσουμε να το συνεχίσουμε…

 Το Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων)
Θλίψη για την απώλεια του συμπατριώτη μας Δημήτρη Γρίβα εκφράζει σύσσωμο το Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ. Ο αεικίνητος Αργιθεάτης, ο άνθρωπος που αποθανάτιζε με τον φωτογραφικό του φακό πρόσωπα και σημαντικές στιγμές της Αργιθέας μας δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας. Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της Ομοσπονδίας μας, αποτέλεσε μέλος του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης για την ανάδειξη του πρώτου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, επί πολλά χρόνια πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λεοντίτου «Ο Πλάτανος» και φυσικά ο άνθρωπος που με το Ημερολόγιο του Λεοντίτου, καθώς και την εφημερίδα «Φωνή Λεοντίτου», που εξέδιδε ο Σύλλογος Λεοντίτου με αρχισυντάκτη και ψυχή τον ίδιο, άφησε μια σημαντική παρακαταθήκη για τον πολιτισμό και την ιστορία της Αργιθέας.

 Φυσικά, το μέγεθος της απώλειας δεν μπορεί να εκφραστεί σε λίγες γραμμές. Ο Δημήτρης έφυγε νωρίς και δυστυχώς δεν προλάβαμε να υλοποιήσουμε πολλά από αυτά που συζητούσαμε με την πολύτιμη συνδρομή του, τις γνώσεις του και το πλούσιο φωτογραφικό του υλικό.

 Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Δημήτρη Γρίβα.

 Μενέλαος Νικ. Παπαδημητρίου ικηγόρος, συγγραφέας)

Η ΑΡΓΙΘΕΑ ΦΤΩΧΥΝΕ…. ΘΡΗΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΦΑΝΗ ΑΝΔΡΑ.

 ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΡΙΒΑ τούτη την ώρα που σαν κεραυνός έπεσε απάνω μας το θλιβερό άγγελμα του θανάτου σου δεν υπάρχει κουράγιο, δεν πιάνουν τα χέρια να σου γράψω.

 …. Έχτισε με τους αγώνες του και με αριστοτεχνικά πελεκημένα αγκωνάρια βαθιά πνευματικά έργα στην υπόθεση της Αργιθέας γράφοντας με το πενάκι του κονδυλοφόρου του στο χαρτί του Αργιθεάτικου Ουρανού (Αργιθεάτικος Αγώνας, Φωνή Λεοντίτου κ.λπ.) χωρίς να μπερδεύει τις καταλήξεις και τις φωνές και χωρίς νόθευση των ιδεών και οραμάτων του.

 Με πρωτοβουλίες στο Συλλογικό μας Κίνημα εισφέροντας ιδέες και προτάσεις, δίχως να αφίσταται μαχητικότητας!!!...

 Αυστηρός και εργασιομανής και τελειομανής στις πνευματικές και άλλες του δημιουργίες σχεδιάζοντάς τες με απόλυτη λεπτομέρεια, σκεφτόμενος και δρώντας πάντοτε με κανόνα τις γνώσεις του και τις αρχές του, ορμητικός, βιαστικός αλλά με σταθερά βήματα, ψάχνοντας για την ουσία του κόσμου και της ζωής. Τα έργα του δε θα σβήσουν ποτέ στο χρόνο…

 Ευαίσθητος και διεκδικητικός, παντός καιρού με το πουκαμισάκι του και πανταχού παρών, με υπερφορτωμένο ωράριο.

 Έτσι όπως τον γνώρισα και τον έζησα, συνεργαζόμενοι και συνοδοιπορώντας σε κοινούς αγώνες, Συλλογικούς, για την Αργιθέα από το 1975, έτσι παραμένει. Ο ίδιος και απαράλλαχτος ως τα σήμερα!!!

 Παράδειγμα για όλους μας στη ζωή ετούτη.

 Η αγάπη του μας γεμίζει τις καρδιές μας!!!

 ΦΙΛΕ ΚΑΛΕ, όπως εσύ έλεγες, αγαπημένε ΔΗΜΗΤΡΗ, εκ μέρους του Συλλόγου Ανθηριωτών Αθήνας Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, της Ανθηριώτικης Κοινωνίας και εμού προσωπικά ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ & ΚΑΛΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ - ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.

 Θεοδόσης Μακρυγιάννης (δικηγόρος και πρ. Πρόεδρος του Συλλ. Αργιθεατών Αθήνας, συγγραφέας)
 
 ·Έφυγε πριν λίγες ώρες από τη ζωή ο αδελφικός μου φίλος Δημήτρης Π Γρίβας, ύστερα από βραχύχρονη ασθένεια. Έφυγε ένας Λεοντίτης, ένας αργιθεάτης, ένας Θεσσαλός, ένας Έλληνας. Ένας καθηγητής, ένας φιλόλογος, ένας ιστορικός, ένας ερασιτέχνης φωτογράφος, ένας πετυχημένος επιχειρηματίας. Ένας άνθρωπος που δεν έλειψε από καμιά αργιθεάτικη εκδήλωση. Ένας λαογράφος της Αργιθέας.

 Θα ήθελα να ήμουν ποιητής να γραφα ένα ποίημα για τον φίλο μου τον Δημήτρη. Να του γραφα για όσα ήταν πλασμένος να ζήσει και να πράξει, τα όμορφα, τα τρανα, τα γενναία. Να του τραγούδαγα όσα λαχταρούσε κι έμειναν όνειρο, όσα ήλπιζε κι δεν φανήκανε ποτέ γι αυτόν, όσα προγραμμάτιζε κι έμειναν άγραφα στην πλάκα της ζωής. Να του γραφα ένα ποίημα επιτάφιο. Για όσα πεθύμησε και έγιναν άπιαστο πουλί, για όσα διψούσε και δεν αγγίξανε τα χείλη του.

 Αν η μοίρα φέρθηκε σκληρά στον Δημήτρη η φύση τον προικισε με όλα τα χαρίσματα του κόσμου. Ήταν οργανωτικός, αξιόπιστος, τολμηρός εφευρετικός, ψύχραιμος, ευαίσθητος, παρατηρητικός, φερέγγυος, ευκίνητος, συνεργάσιμος, συνεπής, πρόθυμος, προσεκτικός, σεμνός, μετριοπαθής, αδιάλλακτος με την αδικία, την κακία, την αγνωμοσύνη, καινοτόμος, υπεύθυνος ευσυνείδητος, αδιάβλητος, ακούραστος, δαιμόνιος, διορατικός, σαφής, εύστροφος, εξωστρεφής, ειλικρινής, πνευματώδης, οξυδερκής, εύγλωττος, τίμιος, ευγενικός, εξυπηρετικός, αποφασιστικός, δημιουργικός, αποδοτικός, επιδέξιος, ανθρωπιστής, διεισδυτικός, έμπιστος, γνήσιος Δημοκράτης. Ήταν ένας καθολικός άνθρωπος.

 Είναι σχεδόν αδύνατο να πω κάτι στους οικείους που θα μπορούσε να τους παρηγορήσει αυτή τη δύσκολη ώρα και να διώξει τα βαριά σύννεφα της απογοήτευσης από τον ψυχικό τους ορίζοντα. Ελπίζω να μπορέσουν να βρουν μια παρηγοριά στη διαβεβαίωση του χριστιανισμού ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος.

 Ο αγαπημένος συγγραφέας του Δημήτρη, ο Σαίξπηρ έβαλε τον Οράτιο να απαγγείλει κάποια ωραία λόγια πάνω από το νεκρό σώμα του Άμλετ. Παραφράζω τα λόγια αυτά σήμερα καθώς στέκομαι νοερά πάνω από το λείψανο του αξιαγάπητου φίλου μου. Καλή νύχτα γλυκιέ μου πρίγκιπα. Είθε των αγγέλων τα φτερά στην αιώνια γαλήνη να σε φέρουν.

 Η λύπη μου και η λύπη των εκατοντάδων φίλων σου είναι που δεν μπορούμε να σε συνοδεύσουμε στην τελευταία σου κατοικία. Καλό σου ταξίδι αδελφικέ μου φίλε. Καλό παράδεισο.

 Βασίλειος Τσιουραντάνης
 ...Ένας σπάνιος άνθρωπος, με ανεκτίμητη προσφορά στον τόπο μας!

 Είχε πολλά σχέδια για το μέλλον και ήθελε να προσφέρει πολλά ακόμη ιδιαίτερα ως μέλος της επιτροπής «ΑΡΓΙΘΈΑ 2021».

 Η μνήμη του θα πλανιέται αιώνια γύρω από τον ιστορικό Πλάτανο Λεοντίτου και στις βουνοκορφές της Αργιθέας, που τόσο αγαπούσε.

 Χάσαμε όλοι έναν μοναδικό φίλο, έναν ανεκτίμητο Αργιθεάτη.

 Ας είναι ελαφρύ το χώμα του Λεοντίτου που θα τον σκεπάσει!

 Παναγιώτης Σαλαγιάννης (Φιλόλογος, συγγραφέας)
 Έφυγε ένας παθιασμένος Αγραφιώτης-Αργιθεάτης, που ανέδειξε όσο λίγοι το πολιτιστικό παρελθόν και παρόν της περιοχής μας. Καλό σου ταξίδι, αδελφικέ φίλε Δημήτρη.

 Αθανάσιος Μ. Οικονόμου (πρώην Δήμαρχος Αχελώου)
 Έφυγε ο Δημήτρης Γρίβας, ένας μεγάλος και αγνός πατριώτης, ένας πραγματικά ανιδιοτελής Αργιθεάτης

Πολύ πρόωρα σταμάτησε να χτυπάει η καρδιά του Δημήτρη. Ενός ανθρώπου που αγάπησε την Αργιθέα με ένα μοναδικό πάθος, με μία ξεχωριστή ανιδιοτέλεια.

 Μαχητής της ζωής από τα παιδικά του χρόνια, επιστήμονας καταξιωμένος στο χώρο της εκπαίδευσης.

 Μας συνέδεε φιλία δεκαετιών. Συνυπήρξαμε ως εκπαιδευτικοί στην ίδια περιοχή της Αθήνας και είχαμε κοινούς μαθητές. Ο Δημήτρης απολάμβανε της εκτίμησης και του σεβασμού όλων.

 Συζητούσαμε, σχεδιάζαμε, συμφωνούσαμε, διαφωνήσαμε, συμφιλιωθήκαμε... Πάντα για την Αργιθέα, που τόσο αγαπούσε.

 Άνθρωπος ζωντανός, αεικίνητος, πρόσχαρος, παρών σε κάθε εκδήλωση, σε ό,τι είχε σχέση με την Αργιθέα.

 Η αγάπη του γι' αυτή ήταν άδολη, αγνή, χωρίς σκοπιμότητες και υπολογισμούς. Ήταν ένα ασίγαστο πάθος. Ανέδειξε προβλήματα του τόπου μας, ανέδειξε τη λαογραφία και τον πολιτισμό της, την τέχνη και τα μνημεία της, αποτύπωσε πρόσωπα, αποτύπωσε την ιστορία της περιοχής. Ανεκτίμητη η προσφορά του Δημήτρη Γρίβα, η οποία προσλάμβανε διαστάσεις διακονίας. Μεγάλη η παρακαταθήκη του.

 Φίλε μου Δημήτρη.

 Αναπαύσου στη γη που τόσο αγάπησες. Θα σε θυμόμαστε για πάντα.

 Καλό σου ταξίδι.

Λάμπρος Καραγιάννης:
 «Ένας εξαίρετος φίλος, σπάνιος Άνθρωπος και Παθιασμένος Αργιθεάτης ο Δημήτρης Γρίβας έφυγε για το μεγάλο ταξίδι»

Η Αργιθέα πια είναι φτωχότερη από την απώλεια ενός γνήσιου τέκνου της, του Δημήτρη Γρίβα.

 Το κλίμα οδύνης στις καρδιές όλων μας είναι ιδιαίτερα βαρύ και το κενό της απουσίας του δυσαναπλήρωτο.

 Αποχαιρετούμε «τον καλό μας φίλο» με το ατέλειωτο δόσιμο σε όλους (στην οικογένεια, στην κοινωνία, στην εκπαιδευτική κοινότητα, στον πολιτισμό, στην Αργιθέα)!!!

 Η απουσία του είναι μία απώλεια επώδυνη για όλους μας και ιδιαίτερα στα προσφιλή του πρόσωπα, στα οποία ευχόμαστε την εξ ύψους παρηγορία.

 Το αποτύπωμά του θα μείνει ανεξίτηλο για πάντα στο βιβλίο της μνήμης μας.

 Καλό ταξίδι «φίλε καλέ» και καλό παράδεισο. Αναπαύσου εν ειρήνη στα σπλάχνα της γενέτειράς σου γης και ας είναι ελαφρύ το χώμα της, που στοργικά θα σε σκεπάζει.

 Kotsonis Kostas
 Εκ μέρους του πατέρα μου, Δημητρίου Γ. Κοτσώνη, επ' αφορμή του θανάτου του αείμνηστου Δημητρίου Γρίβα.

 "Από χθες, η φτωχή Αργιθέα έγινε ακόμα φτωχότερη. Έφυγε από τη ζωή και τάφηκε στη γενέτειρα του το Λεοντίτο, που τόσο αγαπούσε, ο καθηγητής Δημήτρης Γρίβας. Η φιλοπατρία του για την Αργιθέα και όσα καλά έκανε γι’ αυτή, είναι σε όλους γνωστά. Το κενό που άφησε πίσω του θα είναι για πολλά χρόνια δυσαναπλήρωτο. Στους οικείους του απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια.

 Ώρα καλή Δημήτρη και καλό παράδεισο.

 Ο καλός σου φίλος, όπως με αποκαλούσες, Δημήτριος Κοτσώνης, συνταξιούχος γραμματέας Καλής – Κώμης – συγγραφέας".

 Σύλλογος Αργιθεατών επαρχίας Φαρσάλων
 Καλό παράδεισο Δημήτρη, θα λείψεις στο Λεοντίτο, θα λείψεις στην Αργιθέα..

 Γεώργιος Κωτής
 Καλό παράδεισο φίλε καλέ κι αγαπητέ Δημήτρη Γρίβα

 Thodoris Triferis Τέως Διευθυντής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Υποστράτηγος//συγγραφέας)
 Ένας εξαίρετος Άνθρωπος, ένας άριστος φιλόλογος, ένας από τους σπουδαιότερους που έβγαλε ο τόπος μας, ένας δυσεύρετος φίλος... Καλό ταξίδι, σπάνιε Άνθρωπε-Φίλε. Καλό αναπαμό στη γειτονιά των Αγγέλων. Άφησες πολύτομο έργο πίσω σου... Αθάνατος! Αιωνία η μνήμη σου! Καλή δύναμη στους δικούς σου...

 Κώστας Γούλας
 Η προσφορά σου φίλε Δημήτρη στην ιδιαίτερη πατρίδα μας και στην Ελληνική παιδεία ήταν και θα μείνει αξιομνημόνευτη, με την συνεχή κι αδιάλειπτη παρουσία σου. Η αναπάντεχη είδηση του θανάτου σου μας άφησε όλους όσους έμαθαν γράμματα διασκέδασαν κι αγωνίστηκαν μαζί σου εμβρόντητους. Παρακαλώ οι Οικείοι σου να δεχθούν τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια και να προικιστούν με τεράστια δύναμη μπας και ξεπεράσουν την πρόωρη φυγή από κοντά τους . Καλό ταξίδι αλησμόνητε φίλε ΔΗΜΉΤΡΗ..

 Σοφια Μακρυγιαννη
 Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του!!!!! Μεγάλη η απώλεια για τον τόπο μας!!! Άξιος πατριώτης!!!!

 Labrini Rizou
 Πόσο κρίμα να φεύγουν τέτοιοι αξιόλογοι άνθρωποι.. Ήταν πραγματικά υπέροχος άνθρωπος πάντα γελαστός και καλοσυνάτος..Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του...Καλό παράδεισο να έχει.

 Anastasia Klara
 Η θλίψη μας μεγάλη για το χαμό του αγαπητού μας πατριώτη Δημήτρη Γρίβα. Θερμά συλλυ-πητήρια. Πάντα στην πρώτη γραμμή, στα πολιτιστικά δρώμενα, παντού.. Θα τον θυμόμαστε πάντα

 Θωμάς Κωφός
 Έφυγε ένας γνήσιος πατριώτης και πολύ αγαπητός .Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του

 Γιάννης Ποζιός
 Με το θάνατο του Δημήτρη Γρίβα η Αργιθέα είναι σήμερα φτωχότερη. Έχασε τον εκφραστή της. Τον άνθρωπο που τον εύρισκες παντού μπροστά σε χαρές, σε λύπες αλλά και σε αγώνες για την Αργιθέα. Τον άνθρωπο που αποτύπωνε τα γεγονότα με το φακό που κουβάλαγε μαζί του αλλά και με την πένα στο χέρι να τα καταγράφει. Είναι μικρός ο χώρος για να περιγράψω τη προσφορά σου στην Αργιθέα. Καλό σου ταξίδι Δημήτρη.

 Οι Αργιθεάτες δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ.

 Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά σου.

 Ειρήνη Κλάρα
 Τι να πει κάνεις για εσάς αγαπημένε μου καθηγητή κύριε Δημήτρη! Πόσο λυπάμαι!!Πόσο σας αγαπώ και θα σας αγαπώ!! Σας ευχαριστώ πολύ για όλα όσα μου μάθατε! Είστε και θα είστε για πάντα στην καρδιά μου! Τόσο καλή καρδιά.. πολύ άδικο!! Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του!! Καλό παράδεισο να έχετε!! Θα έχω πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μου τις πιο γλυκές μας μαθητικές αναμνήσεις!!

 Elena Anogiati
 Υπέροχος Άνθρωπος, θα ΛΕΙΨΕΙ ΠΟΛΥ.... απ όλους μας!!!!!!! ΛΕΟΝΤΙΤΗΣ με ψυχή!!!!....

 Γιώργος Κρικώνης
 Καλό ταξίδι, γίγαντα της Αργιθέας!!!!

 Katerina Masoura
 Καλό ταξίδι να πω και εγώ σε έναν φωτισμένο άνθρωπο που μόνο μια τέτοια μέρα θα μπορούσε να μας αφήσει! Αγαπημένος της μαμάς μου Ειρήνης που ξεκοκάλιζε ότι έγραφε για την πατρίδα τους πάντα!! Που μας έμαθε πως το ημερολόγιο του Πλάτανου κάθε χρόνο ήταν το πρώτο και το καλύτερο (!) στο σπίτι μας. Θερμά συλλυπητήρια από εμάς όλους .

 Φιλιτσα Ραπτάκη
 Καλό ταξίδι Δημήτρη. Ήσουν ο αγαπημένος μαθητής του πατέρα μου (Ελευθέριου Παπακωνσταντίνου), του Δάσκαλου ... όπως ο ίδιος τον αποκαλούσες

 Katerina Sakellarh
 Πραγματικά ήταν ένας εξαίρετος ΑΝΘΡΩΠΟΣ, τον γνώρισα μέσα από την ενασχόληση μου με το Σύλλογο του χωριού μας Και από τότε κατάλαβα πόσο Αγάπη και πάθος είχε με τά ήθη και έθιμα της Αργιθέας, Παντού παρών να δώσει την βοήθεια του.. Ξέρω ότι έχει έναν θησαυρό από φωτογραφικό υλικό, Και δεν θα σβήσει ποτέ από τις καρδιές μας!!! Αντίο, αγαπημένε μου ΔΗΜΗΤΡΗ..!!!

 Βασίλης Κωσταρέλος (μουσικός)
 Θερμά Συλλυπητήρια φίλε μου Δημήτρη Γρίβα. Κρίμα! Παντού μπροστά! Με το φωτογραφικό σου στον ώμο και την αγαπημένη σου Γκαραγκούνα στα γλέντια μας! Απαρηγόρητο και μεγάλο το κενό.

 Kostas Konstantellos
 Φτωχότερη, από σήμερα η Αργιθέα . Καλό παράδεισο καλέ μας ΠΑΤΡΙΩΤΗ . Ανεκτίμητη η προσφορά σου και το έργο που αφήνεις πίσω. Θα σε θυμόμαστε πάντα .Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 Kwstas Kalliakoudas
 Αγαπημένε μου φίλε Δημήτρη. Η επιλογή- απόφαση του δημιουργού και Θεού μας, να σε καλέσει πρόωρα κοντά του, για μας όλους που σε γνωρίσαμε από κοντά, δεν ήταν απλή απουσία από τη ζωή. Ο καλός χαρακτήρας σου, η μόρφωση σου, η οξυδέρκεια σου, η συμμετοχή σου- συμβολή σου η ακούραστη εργατικότητα σου στα κοινά ως πρόεδρος του Συλλόγου του χωριού σου επί σειρά ετών και η υπέρτατη προσπάθεια στη συμμετοχή σου για την έκδοση της εφημερίδος "ΛΕΟΝΤΙΤΟ"

 Δυστυχώς για μας που σε γνωρίζαμε

 φίλε Δημήτρη είσαι μεγάλη *ΑΠΩΛΕΙΑ* και όχι απλή απουσία

 Ας είναι ευλογημένο το χώμα που σε σκέπασε!

 Δημήτρης Πλίτσης
Αγαπητέ Δημήτρη Γρίβα εκ μέρους του Συλλόγου Απανταχού Μαραθιωτών «Η Αγία Τριάδα» καλό ταξίδι και καλό Παράδεισο.

 Αιωνία η μνήμη σου, ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει...

Χαρίκλεια Μακρυγιάννη
 …Οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να συνοδεύσουμε το αγαπητό μας φίλο ΔΗΜΗΤΡΗ εκεί που ήθελε στη ΓΗ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΙΤΟΥ, θα είμαστε νοερά μαζί σας με την καρδιά μας χίλια κομμάτια .Θα είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει ΤΟΝ ΑΕΤΟ ΣΑΣ, Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ .Καλό ταξίδι φίλε μου Δημήτρη......

 Στέλιος Καραμπάς
 Λυπάμαι πού οι συνθήκες δεν μάς επιτρέπουν να συνοδεύουμε το φίλο μας Δημήτρη στην τελευταία του κατοικία, στον τόπο του το Λεοντίτο, νοερά θα είμαστε εκεί. Να είσαι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει φίλε Δημήτρη.

 Fani Mpal
 Θα θέλαμε πολύ να συνοδεύαμε και εμείς αλλά.... Θα τον θυμόμαστε πάντα Καλό του ταξίδι, ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

 Γιώργος Ποζιος
 Έτσι χαμογελαστό και χαρούμενο θα σε θυμόμαστε πάντα. ..αιώνια σου η μνήμη ...η Αργιθέα έχασε έναν ευπατρίδη άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλα τη σφραγίδα του στα πολιτιστικά δρώμενα .και όχι μόνο. .Καλό σου ταξίδι φίλε μου και συλλυπητήρια στην οικογένεια σου!

 Μαρία Φρύδα Κουκούλη
 Ας είναι αναπαυμένη η ψυχούλα του... Βρήκε τους ουρανούς ανοικτούς σήμερα ... Τέτοιες ψυχές επιλέγουν μέρες φωτεινές να πετάξουν... Καλό ταξίδι για το Δημήτρη...

 Dimitris Nakos (πρ.Διδάκτωρ Υγιεινής Τροφίμων Α.Π.Θ., υποστράτηγος ε.α.)
 Δεν μπορώ να το πιστέψω... τώρα συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για το Δημήτρη... Η Αργιθέα είναι πιο φτωχή... συλλυπητήρια στους οικείους του... καλό παράδεισο Δημήτρη...

 Xrisoulis Laberis
 Φίλε Δημήτρη Καλό σου ταξίδι, σαν σήμερα χορεύαμε στα χιόνια εκεί στην Αργιθέα, (ας πάει στο διάολο και η Αθήνα, Εσύ ξέρεις) . …

 George Katsianis (πρ. αντιδήμαρχος Αργιθέας)
 Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια μεγάλο το κενό στους οικείους και σε ολόκληρη την Αργιθέα φίλε καλέ όπως έλεγες καλό σου ταξίδι!!!

 Έλλη Τσιρογιάννη (πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων)
 Σοκαρίστηκα όταν πριν λίγο έμαθα ότι έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος Αργιθεάτης Ο Δημήτριος Γρίβας. Νιώθω βαθιά συντετριμμένη για την αποδημία αυτού του σπάνιου Αργιθεάτη...Ενός ανθρώπου που είναι δυσαναπλήρωτος στον μικρό και σύντομο κόσμο μας..... Κατόρθωσε αγωνιζόμενος για την Αργιθέα να μείνει στις καρδιές μας. Το έργο του τεράστιο όλοι το εκτιμούσαν. Δημήτρη θα μας λείψεις!!!! Χάσαμε έναν γνήσιο Αργιθεάτη...Εύχομαι καλό Παράδεισο!!!! Συλλυπητήρια στην οικογένειά του!!!! Καλό ταξίδι Δημήτρη!!!!Αιωνία σου η μνήμη!!!

 Stavroula Tserga
 Δεν μπορώ να το πιστέψω. Τον Δημήτρη τον γνώρισα από κοντά και συνεργαστήκαμε άψογα. Γεμάτος ενέργεια και πάθος για την Αργιθέα, κατέγραψε τα στοιχεία πολιτισμού και τους ανθρώπους της προσφοράς στα άρτια ετήσια ημερολόγια- μνημεία και στην εφημερίδα του όπου καταγράφηκε ο αγώνας του για την πατρίδα. Νιώθω βαθύτατη θλίψη για την αναπάντεχη απώλεια. Καλό σου ταξίδι, Δημήτρη, στη γειτονιά των αγγέλων. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους.

 Sofia Mesigou (φιλόλογος)
 Δεν έχω λόγια. Ένας υπέροχος άνθρωπος, μοναδικός φιλόλογος, με στήριξε σε δύσκολες στιγμές και μου έμαθε πολλά. Λεοντίτης που πάντα πρόβαλε το χωριό μας. Λυπάμαι όσο οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν. Καλό ταξίδι αγαπημένε Δημήτρη.

 Νικόλαος Υφαντής
 Έφυγε νωρίς ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας αγωνιστής της ζωής. Υπηρέτησε με αγωνιστικότητα και συνέπεια αξίες ζωής, ιδέες και οράματα. Διακεκριμένος φιλόλογος. Εξαίρετος οικογενειάρχης που αξιώθηκε να δει τον μονάκριβο γιό του να διαπρέπει ως καθηγητής της Ιατρικής και ερευνητής σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Όλοι εμείς που μας τιμούσε με τη φιλία του είμαστε συντετριμμένοι. Η ευγενική και ευαίσθητη φυσιογνωμία του και το υπόδειγμα ενάρετου βίου που άφησε θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στα αδέλφια του.

Σοφία Αποστόλου
Καλή ανάπαυση Δημήτρη!

 Ευχαριστούμε για την προσφορά σου στον τόπο σου και κυρίως για την προσφορά σου στα παιδιά μας, στους "ΛΕΟΝΤΙΤΕΣ" όπως έλεγες και στα παιδιά της Αργιθέας χωρίς να δέχεσαι ούτε ένα απλό ευχαριστώ!

 Δύναμη και κουράγιο ευχόμαστε στη γυναίκα σου, στον Πέτρο και φυσικά στα αδέλφια σου!

 Είναι κρίμα που δεν μπορούμε να σε αποχαιρετήσουμε! Καλό ταξίδι!

 Σούλης, Σοφία, Γιώργος, Κωνσταντίνος, Κατερίνα!

 Stefanos Koutras (Πρόεδρος Πανθεσσαλικής Στέγης)
·Έφυγε για το πικρό και αγύριστο Ταξίδι ένας άνθρωπος της Παιδείας και του Πολιτισμού, ο Θιασώτης των πολιτιστικών και ο αγωνιστής για την προβολή της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Θεσσαλίας ο Αργιθεάτης Δημήτρης Γρίβας

 Πάντα στη πρώτη γραμμή με κριτήριο την εθελοντική προσφορά.

 Σεμνός και Διακριτικός. Τελευταία μας συνάντηση στις περσινές πανηγυρικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θεσσαλίας και στην εκδήλωση που ετοίμασαν οι συμπατριώτες σου στην οποία ο πρόεδρος και φίλος σου Γ. Κουτσιμπογιώργος σου απένειμε τιμητική πλακέτα αναφερόμενος στην πολυετή συνεισφορά σου στην προβολή της Αργιθέας.

 Στην εκδήλωση για την 138η επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλίας μου είπες " νοιώθω υπερήφανος για την καταγωγή μας" έχοντας πάντα την φωτογραφική μηχανή σου για να αποθανατίσεις τα δρώμενα. Αείμνηστε φίλε σου απευθύνω τον ύστατό χαιρετισμό και σε ευχαριστώ για την πολυετή συνεισφορά σου  στην πολιτιστική αναβάθμιση της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους σου .τους συνεργάτες σου και στη μεγάλη οικογένεια των Αργιθεατών.

 Καλό Ταξίδι και Καλό Παράδεισο

 …………………………………………………………………………………………………..

 Και εκατοντάδες άλλα μηνύματα που είναι δύσκολο να καταγραφούν όλα!

09/01/2021

 Β. Λ. ΤΣΙΟΥΡΑΝΤΑΝΗΣ

image002

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
107_0701.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα