Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 297 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
  
D Papakostas Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με ομόφωνη απόφαση της οικείας Οικον. Επιτροπής (6-10-2020), δείχνει τη βούληση για στήριξη της ορεινής Αργιθέας, εγκρίνοντας ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου(1.000.000) ευρώ για κατεπείγουσες εργασίες αποκατάστασης βατότητας στο οδικό δίκτυο, Δυτικής και Ανατολικής που έχει πληγεί από τον Ιανό σε μέγιστο βαθμό.

 |. Με διάφανη και αποτελεσματική διαδικασία, προχωρά στην απευθείας ανάθεση έργων, αναγκαίων και κρίσιμων, ενόψει και του επερχόμενου χειμώνα.

 * Αναθέσεις γίνονται σε εργοληπτικές Εταιρείες που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα και με μέσο ποσοστό
έκπτωσης 20,00% επί του προϋπολογισμού εκάστου έργου.

 Το ποσοστό αυτό είναι λογικό, δίκαιο και οικονομικά συμφέρον για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, απομακρύνει δε κάθε ...πονηρή σκέψη για εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων ή ύποπτων συναλλαγών....

 • Καθαρή διαδικασία με κοινά αποδεκτά κριτήρια!

 ||.Όλοι οι Αιρετοί - σε Δήμους και Περιφέρειες - οφείλουν να ορίζουν ποσοστό έκπτωσης (κοντά στο 20%) ακόμη και για απευθείας αναθέσεις.

 • Η γυναίκα του Καίσαρα (η εξουσία) πρέπει να είναι και να φαίνεται τίμια!

 - Για να μην υπάρχουν υπόνοιες για.... "Πανδημία Αναθέσεων" - όπως σημείωνε πρόσφατα ο πλειοψηφών Δημοτικός σύμβουλος Αντιπολίτευσης στη ΔΕ Αχελωου ΑΡΓΙΘΕΑΣ, Γιάννης Β Μπαμπάτσικος.

 - Είναι θεσμική υποχρέωση και καθήκον της Αντιπολίτευσης να ελέγχει, να κρίνει, να αντιπροτείνει με καλή πίστη και πολιτισμένο λόγο την εκάστοτε Δημοτική αρχή, τα όργανα των ΟΤΑ.

 * Χωρίς Συγκροτημένη Αντιπολίτευση και η Συμπολίτευση.... χαλαρώνει.

 |||.Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας διατίθεται συνολικά ποσό 4.300.000€ για έργα αποκατάστασης ζημιών στην Περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας.

 Για τους άξονες Αργιθέας, ειδικότερα:

1. Βατότητα από Αργιθέα (Κνίσοβο) έως Πετρωτό: 300.000€.

2. Από Αυχένα Τυμπάνου έως Άγιο Νικόλαο Βλασίου: 70.000€

3. Από γέφυρα Ραγάζι έως Διασταύρωση Λεοντίτου: 505.000€.

4. Κοίτη ποταμού θέση Γέφυρας Μπαλάνου: 25.000€.

5. Για μίσθωση μηχανημάτων έργου - Θ. Μπακογιάννη 20.000€

Θ. Κουτή 20.000€ / Ευ. Μπαλάνο: 90.000€.

 Παν. Κίσσα 50.000€

 Χατζηγάκη Τεχνική ΑΤΕ : 79.200€, που σημειωτέον εργάζεται στην αποκατάσταση της καθίζησης στη στροφή Ογκλάβια Τυμπάνου, όπου το πρόβλημα ήταν χρόνιο και εγκυμονούσε κινδύνους.

 |||.Έχουμε τονίσει, ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας καταβάλλει προσπάθειες για την άρση της οδικής και συγκοινωνιακής απομόνωσης των 20 Κοινοτήτων ΑΡΓΙΘΕΑΣ.

 Το πρώτο βήμα είναι σημαντικό, όμως δεν αρκεί.

 • Το Υπουργείο Υποδομών πρέπει να παρέμβει με μέσα και κονδύλια για τον λίαν επικίνδυνο άξονα "Καρδίτσα - Συκιά - Άρτα", που συνδέει με τα ημιτελή παρατημένα έργα Φράγματος Υδροηλεκτρικού Συκιάς....

 Ιδιαίτερα, από Συκιά - έως Ομώνυμο χωριό της Αργιθέας (Κνίσοβο) - περί τα 25 χλμ, η κατάσταση της βατότητας ήταν και πριν τον Ιανό, απερίγραπτη...

 Δεν τιμά κανέναν....

 • Οι μη επενδεδυμένες πέντε σήραγγες Συκιάς και ο εξωτερικός χώρος, με την πτώση βράχων, επειγόντως θέλουν πλέγματα και έργα εξπρές!

 • Να συντηρηθεί ο εναλλακτικός δρόμος από λόφο Πέντε Αδέλφια....

 * Οι λακούβες, οι νεροφαγιές, τα διαλυμένα στηθαία ασφάλειας και η ελλιπής έως ανύπαρκτη σήμανση, δεν ξεχάστηκαν....

 Απλώς, ο κυκλώνας του Ιανού επέτειναν την επικινδυνότητα!

 • Οι Αργιθεάτες δεν θα πληρώνουν εσαεί.... την αργοπορία του Κράτους, τη μη ολοκλήρωση των έργων Συκιάς και μεταφοράς νερών Αχελώου ποταμού στο Θεσσαλικό Κάμπο....

 * Αλλά και οι μαθητές μας, που μετακινούνται σε χωματόδρομο από Ρόγκια Βραγκιανών Αχελώου ΑΡΓΙΘΕΑΣ Θεσσαλίας στα σχολεία Ραπτόπουλου Ευρυτανίας αξίζουν να ακούσουν από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας το καλό νέο της χρηματοδότησης του έργου Ασφαλτόστρωσης δρόμου Βραγκιανά Αχελώου έως όρια Ευρυτανίας, μόλις 6 χλμ....

 Ο φάκελος είναι πλήρης, η Μελέτη επικαιροποιημένη!!!

Δημήτρης Παπακώστας

 

  Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
06-08-2010-11.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα