Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
Την άλλη Κυριακή - Δευτέρα: 23-24 Ιουνίου η καρδιά της ορεινής Αργιθέας και Πίνδου... κτυπάει στην κοιλάδα Αχελώου, στην κοινότητα Μαράθου - στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας (62 χλμ από Μουζάκι).
Με Εσπερινό - Θ Λειτουργία - Λιτανεία και εκκλησιαστικό παραδοσιακό δημοτικό πανηγύρι! Με μουσική, φιλοξενία και ανοιχτές αγκαλιές...
Με γεύμα, κρασί και κεράσματα απλά, γευστικά και... από καρδιάς.
Η Ενορία, το δραστήριο εκκλησιαστικό συμβούλιο, η κοινότητα και ο Σύλλογος Μαραθιωτών με ενότητα, συνεργασία και υπέρβαση διαφορών, καταβάλλουν άοκνες προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστεί ποιοτικό άλμα
Ήδη η Δημοτική Αρχή ολοκλήρωσε την αποκατάσταση του πετρόκτιστου τοίχου στο προαύλιο του Ναού Αγ Τριάδας.
Με επίβλεψη του Αντιδημάρχου Αργιθέας Θαν Καραγεώργου, μετά από σαφή εντολή του Δημάρχου Ανδρέα Β Στεργίου, το έργο έγινε πρόσφατα.
Είχαμε αναφερθεί τέλη Ιανουαρίου 2024 στο αίτημα (βλ φωτογραφίες).
Όσοι πατριώτες δύνανται ας ανηφορίσουν στους δρόμους που οδηγούν στον Μάραθο.
Θα λάβουν την ευλογία του Αγίου Πνεύματος, θα απολαύσουν φύση και ομορφιές πρωτόφαντες, θα γευθούν κεράσματα και ήχους αργιθεάτικης μουσικής. Θα βιώσουν χαρά και ευτυχία!
Η νέα γενιά ας αφουγκραστεί την νέα τάση επιστροφής στα πάτρια, στην παράδοση και στη… φλόγα της συνέχισης ηθών και εθίμων.
• Ήδη μπαίνουμε σε ένα τρίμηνο εκκλησιαστικών παραδοσιακών εκδηλώσεων, στην Δημ ενότητα Αχελώου, που όλοι πρέπει να στηρίξουμε:
1. Πανηγύρι Αγ Τριάδας Μαράθου: 23/24 Ιουνίου
2. Αγ Κυριακής στα Κελάρια Καταφυλλίου: 7 Ιουλίου
3. Αγ Παϊσίου Μελάνυδρου Μαράθου: 12 Ιουλίου
4. Προφήτη Ηλία: σε Αργύρι - Βραγκιανά [μετά από 7 χρόνια]- Β Μαράθου: 20/7.
5. Μεταμόρφωση Σωτήρος 6 Αυγούστου στο ΚαστροΜονάστηρο Βραγκιανών. Όπως και στον Ι Ν Σωτήρος Καταφυλλίου.
6. Μεγάλο Πανηγύρι Παναγίας Επισκοπής Βραγκιανών στον οικότοπο Βραγκιανών στην κοιλάδα Αχελώου: 8 - Σεπτεμβρίου - 2024.
• Σημειωτέον ότι με μεγάλη επιτυχία έγινε το πανηγύρι στον Άγιο Κωνσταντίνο Νεχωρίων κοινότητας Βραγκιανών. 21/5/24.
^ Μετά το έργο της αναστήλωσης του τοίχου Αγ Τριάδας, στα Βραγκιανά ανακινήθηκε το δίκαιο πολύχρονο αίτημα για τοίχο στην στροφή Αγίου Νεκταρίου.
^ Η Δημ Αρχή ας ενημερώσει για χρόνο...
Καλή Αντάμωση στην Ορεινή Πατρίδα!
Δημήτρης Παπακώστας 16-6-24