Εκτύπωση

‘’Αναστέλλονται οι οφειλές των αγροτών και μη προς το Δημόσιο’’

17 Kotsos Giorgos Ο Βουλευτής Καρδίτσας, Γιώργος Κωτσός, σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκη, του έθεσε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο. Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαβεβαίωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει σε παράταση της πληρωμής των ασφάλιστρων του ΕΛΓΑ, μετά από πρόταση του Γιώργου Κωτσού, λόγω της καταστροφικής πλημμύρας του Daniel και της αδυναμίας των αγροτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

 Επιπρόσθετα ο Βουλευτής Καρδίτσας έπειτα από επικοινωνία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ ζήτησε την επίσπευση της

προκήρυξης του μέτρου "Μείωσης της Νιτρορύπανσης", ενώ τόνισε πως είναι επιτακτική η ανάγκη της έγκαιρης πληρωμής των συνδεδεμένων ενισχύσεων όπως αυτής του βάμβακος ανεξαρτήτως των ποσοτήτων παράδοσης λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Επιπλέον ζήτησε την επίσπευση της πληρωμής των οικολογικών σχημάτων της ΕΑΕ του 2023, ώστε να τονωθεί η ρευστότητα καθώς διανύουμε την εποχή σποράς των εαρινών καλλιεργειών του Θεσσαλικού κάμπου.

 Επίσης αναστέλλεται η είσπραξη των οφειλών από το δημόσιο των αγροτών και μη στην Θεσσαλία. Παράλληλα με την ψήφιση του χθεσινού νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος όλοι οι αγρότες της Θεσσαλίας. Ενώ ήδη έχει καταβληθεί το 50% της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο των αγροτών.

Αυγενάκης - Κωτσός

 

Gia koinonika diktia
   
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
03 F B
 
02_Twitter_2.jpg
 
04 Youtube 05 flickr