Ela na paiksoume

Koumpouriana

02 - 06 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 178 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Προγραμματισμός εκδήλωσης αφιερωμένης την ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΣΣΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

011 Kothona Georgia Η ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΣΣΑ ΓΥΝΑΙΚΑ έχει διαδραματίσει διαχρονικά, δίχως καμία αμφιβολία, τον πιο σπουδαίο ρόλο στην ορεινή μας περιοχή. Αποτέλεσε τον πραγματικό στυλοβάτη κάθε οικογένειας στο δυσπρόσιτο τούτο τόπο.

 Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς πως υπήρξε για τις επόμενες γενιές ο φάρος παραδειγματισμού, το πιο οικείο πρόσωπο υποδειγματικής αντιμετώπισης κάθε κακουχίας, η αστείρευτη πηγή έμπνευσης για την αποτελεσματική διαχείριση όλων των δυσκολιών.

 Αν προσμετρήσει κανείς και τις επικρατούσες συνθήκες κατά τις περασμένες ιδίως δεκαετίες στην κακοτράχαλη

γενέθλια πατρίδα, αυτονόητα μπορεί ευλαβικά να αντιληφθεί το μέγεθος της προσφοράς ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ της Αργιθέας και να προσδώσει με τη δέουσα ταπεινότητα τον προσήκοντα σεβασμό και θαυμασμό.

 Ύστερα από όλες αυτές τις αντικειμενικές παραδοχές, η Διοίκηση του Δήμου Αργιθέας αποφάσισε να τιμήσει την ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΣΣΑ ΓΥΝΑΙΚΑ μέσα από μία ξεχωριστή εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής 7 Αυγούστου 2022 στην πλατεία του Παλαιοχωρίου* της Τοπικής Κοινότητας Φουντωτού. (Εφόσον το επιτρέπουν οι ισχύουσες τότε υγειονομικές και οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες). Για την ακρίβεια, θα κάνει πράξη την ιδέα του αείμνηστου Δημήτρη Γρίβα για την υλοποίηση μίας τέτοιας δράσης και φυσικά θα την αφιερώσει στη μνήμη του.

 Το συντονισμό θα αναλάβει εθελοντικά μία από τις πλέον αντιπροσωπευτικές Αργιθεάτισσες, μια γυναίκα με αξιοσημείωτο δυναμισμό και αποδεδειγμένη διάθεση για συνεισφορά, η Χαρίκλεια Μακρυγιάννη. Άλλωστε η Χαρίκλεια, μαζί με τον ακούραστο πρωτεργάτη Δημήτρη Γρίβα αποτέλεσαν το δίδυμο που συνέλαβε την ιδέα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας και ξεκίνησε τη συλλογή των πρώτων στοιχείων.

 Με την παρούσα ανακοίνωση, λοιπόν, προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενη και κάθε ενδιαφερόμενο να πλαισιώσει το εγχείρημα με επιπρόσθετες ιδέες, προτάσεις, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και κάθε είδους βοήθεια. Για κάθε σκέψη μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας μέχρι το τέλος του Απριλίου 2022 με τη Χαρίκλεια Μακρυγιάννη στο τηλέφωνο 6973368403 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ΠΟΑΣ, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φουντωτού, την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Αργιθέας και άλλους φορείς της περιοχής μας.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΘΩΝΑ

  Σημ. Η φωτογραφία της κας Κοθώνα που παραχώρησε ο Ξενοφώντας Κουτής και συνοδεύει το Δ.Τ. θα χρησιμοποιηθεί στην εκδήλωση.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας

 * Αύλιος χώρος του Αγίου Γεωργίου. Δείτε ΕΔΩ:

 Το katafylli.gr στηρίζει την εκδήλωση

 

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
29-08-2010-03.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Μαΐου 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα