Ela na paiksoume

Koumpouriana

02 - 06 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 325 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

01 Argitheatiki simmaxia Με χαρά αναγνώσαμε την απάντηση του κ. δημάρχου σχετικά με τα δημοτικά τέλη του Δήμου μας, και λέμε με χαρά για το γεγονός ότι αυτή τη φορά o κ. δήμαρχος έβγαλε την μάσκα των ψευδωνύμων και των εντεταλμένων δήθεν “infuencers’’ που μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει να μας απαντούν.

 Ειλικρινά χαιρετίζουμε το γεγονός.

 Σε ένα μακροσκελές κείμενο διανθισμένο με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς την παράταξή μας και του επικεφαλής της, προσπάθησε με επιλεκτικά παραδείγματα από άλλους Δήμους να πείσει ότι ο δήμος έχει μια χαρά φθηνά δημοτικά τέλη.

 Στήριξε όλη την επιχειρηματολογία του στη λογική ότι π.χ. 1,55 ευρώ ανά τ. μ. το κολωνάκι Αθηνών, 1,50 ευρώ ανά τ. μ. η Αργιθέα άρα δεν έχουμε ακριβότερα δημοτικά τέλη.. και στο τέλος κατέληξε στο απίθανο συμπέρασμα: «έτσι κι αλλιώς είναι εντελώς αβάσιμη η σύγκριση με τους υπόλοιπους Δήμους.»!!!

 Δύσκολο πραγματικά να εξαχθεί λογικό συμπέρασμα και ακόμη δυσκολότερο να επιχειρηματολογήσει κάποιος σοβαρά σε αυτή τη βάση.

 Θυμίζει τη λαϊκή ρήση «τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι και έξι το λαδόξιδο»

 Επί της ουσίας, σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε και πάλι ότι τα δημοτικά τέλη είναι πανάκριβα μετά την νέα συνθήκη που δημιουργήθηκε με την προσθήκη των αδήλωτων-ξεχασμένων τετραγωνικών που σε συνδυασμό πάντα με το χαμηλό βιοτικό επίπεδο των συνδημοτών μας η επιβάρυνση θα είναι δυσανάλογα μεγάλη.

 Kαι μόνο η ανατίμηση βασικών αγαθών και υπηρεσιών που έχει επέλθει, για κάθε υπεύθυνη διοίκηση θα ήταν από μόνη της ικανή συνθήκη ελάφρυνσης των συνδημοτών μας.

 Πουθενά δεν αναφέρει ο κ. δήμαρχος ποιες πολιτικές πρωτοβουλίες ανέλαβε αυτά τα 2,5 χρόνια για μείωση του κόστους των ανταποδοτικών υπηρεσιών ώστε να ελαφρυνθούν οι δημότες.

 Γιατί δεν το έπραξε; Ελπίζουμε πάντως να το πράξει στο επόμενο άρθρο του εάν τυχόν το ξέχασε….

 Ενώ για την μείωση των τελών παραπέμπει στο αόριστο μέλλον και σε οικονομοτεχνική μελέτη, την ίδια στιγμή προβαίνει τάχιστα σε απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων (μέσω ΠΑΔΥΘ), χωρίς να δείχνει την ανάλογη ευαισθησία για παρόμοια μελέτη όπου θα αντικατοπτρίζονταν το πραγματικό κόστος.

 Πώς καθόρισε τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα το ποσό τον 65,000 ευρώ; Εδώ δεν χρειάζονταν οικονομοτεχνική μελέτη; Και εδώ τρεις στο λάδι τρεις το ξίδι και έξι το λαδόξιδο;

 Η απόλυτη υποκρισία!!!

 Όσον αφορά τώρα στις αναφορές του στο παρελθόν και στο αλάνθαστο κριτήριο των δημοτών θα του υπενθυμίσουμε το αλάνθαστο κριτήριο των δημοτών του Δήμου Ζωγράφου όπου μετά από μόλις μία θητεία δεν τον έστειλε στην αντιπολίτευση, αλλά στο σπίτι του.. καθότι δεν τον εξέλεξαν ούτε καν δημοτικό σύμβουλο.

 Στη συνέχεια αφού είδε την καριέρα του να λαμβάνει πρόωρο τέλος στο γενέθλιο τόπο του, θυμήθηκε την Αργιθέα… όπου και εδώ για δυόμισι χρόνια (2017-2019) υστερόβουλα «κάποιοι» υπονόμευσαν κάθε λειτουργία του Δήμου ώστε να εμφανιστεί ο ίδιος το έτος 2019 ως σωτήρας.

 Δυστυχώς έτσι εννοούν κάποιοι την αγάπη και την προσφορά για τον τόπο.

 Λίγη υπομονή κ. Δήμαρχε, δεν χρειάζεται άγχος, μετά το αλάνθαστο κριτήριο των Ζωγραφιωτών πλησιάζει και το αλάνθαστο κριτήριο των Αργιθεατών. Ο καιρός γαρ εγγύς.

 Τα περί συνοχής της παράταξής μας. Απλά, ευσεβείς πόθοι.

 Υ.Γ.1 Τις Λουδοβίκειες συμπεριφορές με δημοτικούς συμβούλους απλά χειροκροτητές, χωρίς δική τους άποψη και γνώμη τις χαρίζουμε στον κ. Στεργίου.

 Το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι αγέλη και ούτε άθροισμα άβουλων ανθρώπων που απλά λένε ναι στον «μεγάλο ηγέτη». κ. Δήμαρχε, αντί να παριστάνετε τον σεναριογράφο ευφάνταστων σεναρίων θα ήταν πιο χρήσιμο και ωφέλιμο να δείτε την ένδεια στελεχών που διακρίνει την παράταξής σας.

 Μία ένδεια που ο ίδιος επιβεβαιώσατε με την πρόσφατη μεταγραφή σας από το ‘παρελθόν’ προκειμένου να ολοκληρώσετε την θητεία σας.

 Υ.Γ.2 Υπερηφανεύεται ότι κατέθεσε προϋπολογισμό ύψους 10.792.725,69 ευρώ. Εδώ, ακόμη και ένα μικρό παιδί αντιλαμβάνεται πως εάν δεν εκτελούνται έργα και τα ποσά μεταφέρονται από έτος σε έτος το τελικό ποσό μεγαλώνει. Απλά μαθηματικά.

 Υπενθυμίζουμε έργα δημοπρατημένα από το έτος 2019 ακόμη να εκτελεσθούν.

Για την «Αργιθεάτικη Συμμαχία»

Ο Επικεφαλής

ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ Ιωάννης

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
107_0683.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Μαΐου 2023
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα