Εκτύπωση

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D PapakostasΣτη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ορεινής Αργιθέας, όλοι οι Αιρετοί, συνέβαλαν σε μια ουσιαστική & παραγωγική διαδικασία Διαλόγου.

Η Διαπαραταξιακή συνεννόηση, με εκατέρωθεν επιχειρήματα και γόνιμο αντίλογο, δίνει το αναγκαίο μήνυμα στους Αργιθεάτες.

Ώρα για δουλειά, διόρθωση λαθών και λιγότερα λόγια.

Ο Δήμαρχος Λ. Γ. Τσιβόλας:

1. Αρχικά ενημέρωσε για το κρίσιμο Συνέδριο Ορεινών Δήμων( Κόνιτσα).

2. Ακολούθως δίνοντας προτεραιότητα στην κοινωνική αλληλεγγύη, έθεσε κατεπείγον αίτημα αδύναμου συνδημότη και το Δ.Σ. ομόφωνα, με θετική πρόταση και του επικεφ. Αντιπολίτευσης Γ. Χασιώτη, ενέκρινε χρηματικό βοήθημα για αγορά/τοποθέτηση πρόσθετου τεχνητού ποδιού σε ανασφάλιστο, άπορο συμπατριώτη μας (5000 ευρώ).

3. Το Δίκτυο Ορεινών Δήμων, απέκτησε ΑΦΜ, λειτουργικότητα. Σχεδιάζεται συνάντηση, ακόμα και με τον Πρωθυπουργό, για θέματα Ορεινότητας.

Ο Γ. Χασιώτης έθεσε τοπικά ζητήματα καθημερινότητας. Ευχήθηκε επιτυχία στις επιδιώξεις των Ορεινών Δήμων. Εξυπηρέτηση δίκαιη από το Κτηματολόγιο.

Ο Δ.σ. Γ. Σακελλάρης, σε υψηλούς τόνους, επικεντρώθηκε στην αδιαφορία της αναδόχου εταιρίας και της ΕΚΧΑ Α.Ε., την περιφρόνηση προς τους Αργιθεάτες, τις ουρές στο ακατάλληλο και μη καλά στελεχωμένο γραφείο στο Μαυρομμάτι.

Τελικά με πρόταση του Γ. Χασιώτη και του Αντιδημάρχου Θ. Καραγεώργου, το Δ.Σ. ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΕΝΤΟΝΑ και να απαιτήσει καλή εξυπηρέτηση των Αργιθεατών, σε κατάλληλο γραφείο, εντός της εδαφικής περιφέρειας της Αργιθέας. (Αγορασιά).

Ο αντιδήμαρχος Ν. Τουραλιάς δήλωσε ότι η βελτίωση στην καθημερινότητα είναι πασιφανής. Διορθώνουμε τις υστερήσεις και τα λάθη.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Κατσιάνης, ανακοίνωσε τη δικαίωση του Αργυρίου και την υπαγωγή των εσόδων από το Υδροηλεκτρικό έργο, που ο νόμος προβλέπει (80%), σε Ειδικό Κωδικό, σε συνεργασία με τον προϊστάμενο Ν. Σακκά.

Ο Δ. Παπακώστας, αφού τόνισε τη μεγάλη βελτίωση στα θέματα καθημερινότητας (σκουπίδια, φωτισμός κ.λπ.), ζήτησε ιδιαίτερη μέριμνα για την Ύδρευση του Αργυρίου και της κοινότητας Ελληνικών καθώς και την αξιοποίηση των εσόδων από το Υδροηλεκτρικό του Αργυρίου.

Ο Δ.σ. Βασίλης Καναβός παραπονέθηκε για προβλήματα ύδρευσης του Ανθηρού (από την άνοιξη έως μέσα Ιουλίου).

Ο αντιδήμαρχος Γ. Παλαμάς έκανε όλες τις εισηγήσεις, ιδίως για την πρόταση στο ΕΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ ΑΣΦΑΛΤΟΥ Αγ. ΝΙΚΟΛΑΟ - ΡΑΙΝΙΣΤΑ - ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑ ΒΡΑΓΚΙΑΝΩΝ. Ανασύνταξη Μελέτης υπ’ αρ. 272/2008, (επί θητείας Δημάρχου Θ. Μ. Οικονόμου, Δ.σ. Γ. Σακελλάρη κ.λπ.), ποσού 680.000 ευρώ. Θα απαιτηθεί μάχη για την τελική δικαίωση.

Ο πρόεδρος Ανθηρού Τ. Ευαγγέλου, ζήτησε φροντίδα για το Ιατρείο και το γιατρό του Ανθηρού από το Δήμο.

Η πρόεδρος ΠΕΤΡΙΛΟΥ κα Χρύσα Τζιαχρήστα, ρώτησε για το ρέμα Λεύκας, για το νερό και το δρόμο στο Ρώσση κ.λπ. Υπογράμμισε την αισθητή βελτίωση της καθημερινότητας.

Τοποθετήθηκαν και όλοι οι άλλοι αιρετοί, ζητώντας ένταση των προσπαθειών της Δημ. Αρχής. Απορρόφηση κονδυλίων που διαθέτει ο Δήμος.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος πρότεινε τη χωροθέτηση Μνημείου Τιμής στον Ήρωα Γ. Καραϊσκάκη, στο Σταυρό Φουντωτού (Παλιχώρι).