Εκτύπωση

Agrotiko iatreioΜε επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό διαμαρτύρεται ο δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας γιατί, κατά τις πληροφορίες του, στην εισήγηση του Υπουργείου Υγείας για τα Περιφερειακά Ιατρεία, τα Π.Ι. Πετρίλου,  Βραγκιανών, και Μαράθου του Κέντρου Υγείας Μουζακίου δεν χαρακτηρίζονται ως «άγονα» και έτσι δεν θα δίνονται τα κίνητρα στους γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου που διορίζονται σ’ αυτά.

Την επιστολή ο κ. Δήμαρχος κοινοποιεί στους:

- Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη

- Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας, κ. Πέτρο Γιαννουλάτο

- Διοικητή 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

- Βουλευτές Ν. Καρδίτσας,  κ.κ. Παναγιώτα Βράντζα, Χρυσούλα Κατσαβριά, Σπύρο Λάππα, Κώστα Τσιάρα.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

 ΘΕΜΑ: Χαρακτηρισμός ως «άγονα ιατρεία» το σύνολο των ιατρείων του δήμου Αργιθέας

Πληροφορούμαι ότι βρίσκεται σε τελικό στάδιο η υπογραφή και έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης για τον χαρακτηρισμό των Περιφερειακών Ιατρείων ως άγονων, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου, που διορίζονται σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία αυτών των περιοχών.

Με έκπληξη τουλάχιστον πληροφορούμαι ότι στη σχετική εισήγηση του Υπουργείου Υγείας απουσιάζει ο χαρακτηρισμός «άγονα ιατρεία» του δήμου Αργιθέας των Π.Ι Πετρίλου, Βραγκιανών και Μαράθου του Κ.Υ Μουζακίου.

Θέλοντας να ελπίζω ότι δεν είναι έγκυρη η πληροφόρησή μου, αφού η επίκληση του εγγράφου της ΥΠΕ Θεσσαλίας, είναι προφανές ότι θα συμπεριλάμβανε το σύνολο των Π.Ι του δήμου Αργιθέας (Κ.Υ Μουζακίου) και δεν άφηνε εκτός χαρακτηρισμού τα Π.Ι Πετρίλου, Βραγκιανών και Μαράθου.

Σε κάθε περίπτωση να χαρακτηριστούν ως άγονα όλα τα  Περιφερειακά Ιατρεία του δήμου Αργιθέας και συγκεκριμένα: Ανθηρού (2), Αργιθέας, Αργυρίου, Βραγκιανών, Καλής Κώμης, Κουμπουριανών, Μαράθου και Πετρίλου, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου, που διορίζονται σ΄ αυτά.
Για το Δήμο Αργιθέας
Ο Δήμαρχος
Λάμπρος Τσιβόλας