19 - 02 - 2025
Είσοδος μελών

Ela na paiksoume

Dimarxio Πραγματοποιήθηκε στις 28-6-2024 η τρίτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δήμου Αργιθέας. Στη συνεδρίαση υποβλήθηκαν τρία θέματα μόνο από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης. Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, καθώς και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων δεν υπέβαλαν κανένα θέμα.

 ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟ: Το Υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν 36,6 εκατ. ευρώ για αποκαταστάσεις ζημιών που προκλήθηκαν από το Daniel σε 47 σημεία στο Δήμο Αργιθέας.

 Ζητώ να μας ενημερώσετε ποια είναι ακριβώς τα σημεία στα οποία θα γίνουν οι αποκαταστάσεις.

Όλγα Ηλ. Κορλού «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΘΕΑ»

 Το ερώτημα απαντήθηκε από τον Δήμαρχο, Ανδρέα Στεργίου, ως εξής:

 Ο Δήμαρχος ενεχείρισε έναν πίνακα από τον οποίο προκύπτει ότι θα γίνουν παρεμβάσεις σε 47 σημεία που αφορούν περιφερειακές υποδομές στη Δυτική και την Ανατολική Αργιθέα, καθώς και παρεμβάσεις σε δημοτικές υποδομές της Δυτικής Αργιθέας.

 Στη δημοτική ενότητα Αχελώου, σύμφωνα πάντα με τον παραπάνω πίνακα, δεν θα γίνουν καθόλου παρεμβάσεις.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο στη θέση «Σκάλα» της Τοπικής Κοινότητας Ανθηρού το οποίο επρόκειτο να δημοπρατηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αργιθέας το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου του 2024 με χρήματα από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αγράφων, όπως μας είχε ενημερώσει ο Δήμαρχος στην πρώτη συνεδρίαση λογοδοσίας, θα εκτελεστεί από το Υπουργείο Υποδομών και θα απενταχθεί από το ΕΑΠ Αγράφων.

 Οι συμβάσεις με τους αναδόχους θα υπογραφούν, σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών, αρχές Φθινοπώρου του 2024. Οπότε τότε θα δούμε ακριβώς τα σημεία στα οποία θα γίνουν οι παρεμβάσεις.

 Οψόμεθα…

 ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Καθαρισμοί δεξαμενών. Σε τι στάδιο βρίσκονται σε κάθε δημοτική ενότητα αναλυτικά.

Αθανάσιος Θεοδωράκης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΘΕΑ»

 Το ερώτημα απαντήθηκε από τον Αντιδήμαρχο, Χαράλαμπο Πούλιο, ως εξής:

 Οι καθαρισμοί των δεξαμενών θα ολοκληρωθούν μέχρι την Τετάρτη 3/7/2024 και θα ακολουθήσει η πρώτη δειγματοληψία. Έχουν μείνει κάποιες δεξαμενές ακαθάριστες, πλην όμως δεν μας διευκρίνισε πόσες είναι οι ακαθάριστες δεξαμενές και σε ποιες δημοτικές ενότητες βρίσκονται.

 ΘΕΜΑ ΤΡΙΤΟ: Έγινε δέσμευση ποσού 7.500 ευρώ για συντήρηση τοιχίου στην Τοπική Κοινότητα Μαράθου. Το τοιχίο ολοκληρώθηκε. Σε ποιον εργολάβο ανατέθηκε το έργο και με ποια απόφαση;

Κων/νος Κούτσικος «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΘΕΑ»

 Το ερώτημα απαντήθηκε από τον Δήμαρχο Ανδρέα Στεργίου, ως εξής:

 Πραγματικά πρώτα ολοκληρώθηκε το τοιχίο και μετά ανατέθηκε το έργο στον εργολάβο.

 Η δικαιολογία για την μη τήρηση της διαδικασίας που προβλέπεται απ΄ το νόμο (πρώτα ανάθεση του έργου και μετά εκτέλεσή του) είναι λόγοι που αφορούσαν στο πρόσωπο του εργολάβου.

 Πάντως ο Πρόεδρος του χωριού δεν διευκρίνισε με ποια ιδιότητα εργάστηκε για την κατασκευή του τοιχίου.

 Τα συμπεράσματα δικά σας.

 Την ίδια μέρα 28-6-2024 συνεδρίασαν και η Δημοτική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο. Με επιστολές μας προς τους προέδρους των σωμάτων δηλώσαμε ότι απέχουμε από τις συνεδριάσεις, διότι δεν εστάλησαν εγκαίρως οι εισηγήσεις των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και για κάποια θέματα δεν εστάλησαν καθόλου εισηγήσεις. Οι εισηγήσεις των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου εστάλησαν μια μέρα πριν την συνεδρίαση και μάλιστα για κάποια εξ αυτών δεν εστάλησαν καθόλου εισηγήσεις, πράγμα που έχει συμβεί κάτ' επανάληψη.

 Οι εισηγήσεις των θεμάτων της Δημοτικής Επιτροπής εστάλησαν μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση, και μάλιστα για τρία θέματα που αφορούν έγκριση κονδυλίων για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο το καλοκαίρι, εστάλησαν λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση.

 Οι εισηγήσεις των θεμάτων, σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να αποστέλλονται έγκαιρα και μάλιστα το αργότερο δύο ημέρες πριν τη συνεδρίαση, για να έχουν το χρονικό περιθώριο οι δημοτικοί σύμβουλοι να τα εξετάσουν διεξοδικά και να προετοιμαστούν κατάλληλα.

 Είναι συνήθης πρακτική της δημοτικής αρχής να μην αποστέλλει εγκαίρως τις εισηγήσεις. Κάθε φορά διαμαρτυρόμαστε έντονα γι΄ αυτή την πρακτική, αλλά δεν εισακουόμαστε. Γι΄αυτό αναγκαστήκαμε να απέχουμε απ΄ τις συνεδριάσεις. Είναι προφανές ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί να απαξιώσει την αντιπολίτευση και να την εμποδίσει να ασκήσει το έργο της. Η δημοκρατία επιβάλλει ενημερωμένη αντιπολίτευση για να μπορεί να κρίνει, να ελέγχει την πλειοψηφία και να προτείνει εναλλακτικές λύσεις.

Όλγα Ηλ. Κορλού

Αθανάσιος Θεοδωράκης

Κων/νος Κούτσικος

000 Mazi gia tin Argithea 2

 

Gia koinonika diktia
   
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
03 F B
 
02_Twitter_2.jpg
 
04 Youtube 05 flickr
                 

   

 

Ο καιρός στο Καταφύλλι

Koumpouriana

Σελίδες μελών
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα