Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 223 guests και one member

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

03 Agoris Konstantinos SYRIZA Εδώ και τέσσερα χρόνια, η Ν.Δ. λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων, κατασπαταλά το δημόσιο χρήμα, εμμένει σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές, γιγαντώνει τις κρίσεις, αφήνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο έλεος της αισχροκέρδειας, με το ιδιωτικό χρέος να εκτοξεύεται, τα σπίτια μας να εκπλειστηριάζονται, τα λουκέτα να πέφτουν βροχή, την αισχροκέρδεια να καλπάζει.

 Τι έκανε όλη αυτή την περίοδο ο κ. Μητσοτάκης; Ντιλ και απευθείας αναθέσεις, το ύψος των οποίων φτάνει στις 5.000 ευρώ ανά λεπτό (σ.σ.: το στοιχείο προκύπτει από τον επιμερισμό των 10 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεων της 4ετιας σε κάθε λεπτό της ίδιας περιόδου).

 Και πως επιχείρησε να έχει τη συγκατάθεση της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου στις πολιτικές της ακρίβειας και της καταστροφής; Με τις λίστες Πέτσα και την κατευθυνόμενη ενημέρωση για τον λαό, με τις υποκλοπές και τους εκβιασμούς για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

 Ο νομός Καρδίτσας πλήρωσε ακριβά την περίοδο Μητσοτάκη. Καμία ώθηση της ανάπτυξης, καμία αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής. Σημαντικά έργα, όπως η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης της Καρδίτσας, το κλείσιμο πληγών του Ιανού, η ολοκλήρωση του Νότιου Τμήματος του Ε65 και η ενίσχυση του νοσοκομείου μας βρίσκονται σε καθυστέρηση.

 Σε ό,τι αφορά στα χωριά μας, όπου δεν υπάρχουν ψήφοι, έργα δεν γίνονται. Τα σπίτια και τα σχολεία μας κλείνουν.

 Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, που είδαν το κόστος παραγωγής να εκτοξεύεται, βρέθηκαν μόνοι μέσα στις αλλεπάλληλες κρίσεις και έρμαια του σχεδίου Μητσοτάκη για εκκαθάριση του κλάδου τους, κάτι που βίωσαν και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

 Τα νέα παιδιά, τα νέα ζευγάρια που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες έχουν «καταπλακωθεί» από την ανεργία, τους λογαριασμούς και την αισχροκέρδεια. Πως μπορούν να κρατήσουν ένα σπίτι; Με τι μισθό θα καλύψουν τα έξοδα για ρεύμα, τηλέφωνο, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, βενζίνη, σούπερ μάρκετ, διασκέδαση, δημιουργία οικογένειας;

 Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι εδώ με ένα πρόγραμμα, κοστολογημένο και εφαρμόσιμο, για αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη.

 Ξέρουμε και μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή, μεταξύ άλλων, με:

  • Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ και των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10%.
  • Θέσπιση της αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής.
  • Μείωση του ΦΠΑ στο 6% στα βασικά αγαθά και μηδενισμό του σε τρόφιμα όπως το ψωμί, το γάλα, κ.ά. Με μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και κατάργησή του για αγρότες/κτηνοτρόφους.
  • Επαναφορά της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο και «ταβάνι» στα κέρδη των εμπόρων και παραγωγών ενέργειας.
  • Αφορολόγητο στις 10 χιλιάδες ευρώ για όλους.
  • Επιστροφή της 13ης σύνταξης και αναδρομικών και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς ώστε όλοι οι συνταξιούχοι να λάβουν αύξηση στις συντάξεις τους.
  • Επιδότηση αγοράς λιπασμάτων και ζωοτροφών.
  • Προστασία της α’ κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης, της αγροτικής γης και ρύθμιση χρεών με κούρεμα και δόσεις.
  • Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ήδη από την επομένη των εκλογών και ενίσχυση της Παιδείας με αύξηση χρηματοδότησης και μονιμοποίηση αναπληρωτών καθηγητών.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία και βελτίωση των οικονομικών απολαβών των γιατρών και του λοιπού προσωπικού.

 Είμαστε εδώ με γνώση για τα λάθη μας και πείσμα για μια καλύτερη ζωή. Γιατί αλλιώς η ζωή δεν «βγαίνει».

 Και αν δεν «βγαίνει» η ζωή, αν δεν «βγαίνει» η κοινωνία, τότε δεν πρόκειται να ξαναβγεί ο Μητσοτάκης.

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
03 F B
 
02_Twitter_2.jpg
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_246.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα