Εκτύπωση
Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
D Papakostas Μια κοινωνική δομή που από το 2003 προσφέρει πολλαπλά σε αδύναμους πολίτες κινδυνεύει να αποψιλωθεί από εργαζόμενους λόγω των «νομικών διχογνωμιών» και της αργόσυρτης κρατικής γραφειοκρατίας.

 Σήμερα οι περί 2.500 εργαζόμενοι του ‘Βοήθεια στο Σπίτι‘ απεργούν και διαμαρτύρονται πανελλαδικά για τη μη υλοποίηση δεσμεύσεων ετών.

 Η έγκριτη δημοσιογράφος Ηλέκτρα Βισκαδουράκη (Αυγή) ασχολείται επίμονα για το οξύ αυτό πρόβλημα που αφορά χιλιάδες ωφελούμενες οικογένειες και μοναχικά άτομα, αλλά και οικογένειες εργαζομένων επί 10 και 20

χρόνια με αλλεπάλληλες ανανεώσεις συμβάσεων εργασίας τους.

 • Στην ορεινή Αργιθέα από την πρώτη στιγμή ιδρύσαμε αρχές δεκαετίας 2001- τη δομή του ελπιδοφόρου ‘Β σ Σ’ με παροχή από τον τότε Δήμο Αχελώου οχημάτων, καυσίμων και άλλων κινήτρων, σε μια εποχή πλήρους χωματόδρομου.

 • Οι επόμενες δημοτικές αρχές συνέχισαν τη στήριξη, ιδρύσαμε τη ΔΗΚΕΑΡ, χώρο στο κτίριο της Αγορασιάς Ανθηρού, χρηματοδότηση.

 Έχουν μεσολαβήσει παραιτήσεις υπαλλήλων, νέα πρόσωπα.

 • Το 2018 ιδρύσαμε σε συνεργασία με Περιφέρεια και Δήμο Καρδίτσας νέα καινοτόμα δομή μέσω ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, το Κέντρο Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΕΠΕΚΑ, όπως έπρεπε να λέγεται /δομή του κρατικού ΟΠΕΚΑ) - το ‘’Κέντρο Κοινότητας‘’ Αργιθέας με έδρα τα Βραγκιανά Αχελώου με κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο.

 Επί 4 χρόνια προσφέρει άριστες υπηρεσίες σε άπορους (πάνω από 60 επιδόματα ελάχιστου εισοδήματος), ψυχολογικά ευάλωτους, μοναχικούς.

 ^ Βέβαια πάντοτε υπάρχει το καλύτερο, η ενδυνάμωση των δομών, η αξιολόγηση και ο έλεγχος για πιο ποιοτική εργασία των υπαλλήλων των δυο δομών μας.

 Η αρμόδια Αντιδημαρχία οφείλει να ανεβάσει το επίπεδο, ώστε να βγουν οι εργαζόμενοι από τα γραφεία να πλησιάσουν κόσμο, να καταγράψουν… κρυμμένες υποθέσεις που δεν δημοσιοποιούνται (ενδοοικογενειακή βία, στερήσεις υπερηλίκων και μικρών παιδιών, αναπήρων κα).Με έμπρακτη στήριξη υπαλλήλων.

 °Να προχωρήσει το ΔΣ, επιτέλους, στην ίδρυση Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου με συνεργασία των κοινωνικών δομών.

 Χώροι υπάρχουν: Κτίριο Γυμνασίου, σχολείο Αργυρίου - Καταφυλλίου, σε Ανατολική και Δυτική.

 ^ Είμαστε από τους ελάχιστους ΟΤΑ που δεν υπάρχει παντοπωλείο υπέρ απόρων…

 Χρήματα βρίσκονται βαλτωμένα στο δημοτικό ταμείο επί χρόνια, γιατί δεν προχωράει η δημοτική αρχή και το ΔΣ Αργιθέας στην υλοποίηση εκλογικών διακηρύξεων;

 • Η παρέμβαση της ΚΕΔΕ αναγκαία και ωφέλιμη.

* Διαβάστε το Σχετικό άρθρο για τη σημερινή απεργία που στηρίζει η ΠΟΕ ΟΤΑ και ο πρόεδρος όλων εργαζομένων ΟΤΑ ν. Καρδίτσας, Αποστόλης Ταξιάρχης, καλός φίλος και υποστηρικτής της πατρίδας μας.

Δημήτρης Παπακώστας 21-10-22

https://www.ilektrav.gr/ota/poia-lysi-tha-vrei-o-m-voridis-gia-tous-ergazomenous-sto-programma-voitheia-sto-spiti/

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr