Ela na paiksoume

Koumpouriana

26 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 130 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Θύμισε τον παλιό ξεπερασμένο καιρό του κομματάρχη 1950-70 η κίνηση του Περιφ/ρχη Θεσσαλίας να... εγχειρίσει «Υπόμνημα» αιτημάτων για τάχα μου έργα στην Αργιθέα στον Πρωθυπουργό κατά την ιστορική επίσκεψη του στο Ανθηρό (έδρα ορεινού δήμου μας), για να μας... συγκινήσει με το δήθεν αμέριστο ενδιαφέρον του...!

 • Όταν Περιφερειάρχης ισχυρής Περιφέρειας με τρεις θητείες δεν μπορεί να κλείσει ραντεβού στου Μαξίμου ή στη Λάρισα (έδρα του) για να θέσει τα ζωτικά αιτήματα των ορεινών μειονεκτικών θεσσαλικών δήμων και να απαιτήσει την αναγκαία χρηματοδότηση - δημοπράτηση από το εθνικό ΠΔΕ, τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο... ‘’Βασίλειο’’ του.

 • Μάλιστα ιεραρχεί τα αιτήματα των Αργιθεατών με λάθος τρόπο, που θα μπλέξει την υλοποίηση αντί να διευκολυνθεί η διεκδίκηση τους.

 ^ Ζητάει ένταξη στο υπό έγκριση νέο ΕΑΠ Αγράφων (‘’Παύλος Μπακογιάννης‘’: πρέπει να ονομαστεί) ώριμων έργων, όπως άσφαλτο Ρόγκια και Αργύρι (κεντρικοί σχολικοί δρόμοι διαπεριφερειακής σύνδεσης) που ρητά είχε υποσχεθεί από το 2012 (κανάλι Βουλής) και είναι υπερώριμα (μελέτες - Φάκελοι) και ώφειλε ήδη να τα είχε ολοκληρώσει.

 ^ Υποστηρίζει εσφαλμένα ότι η Μ. Σκάλα Ανθηρού είναι αρμοδιότητας δήμου και όχι περιφέρειας.

 ^ Το ΔΣ Αργιθέας - η Δημ. Αρχή υποχρεούνται να αντιδράσουν δυναμικά για όλα αυτά, να πάψουν να υμνολογούν και να χαϊδεύουν.

 Εκπροσωπούν τους Αργιθεάτες, τα παιδιά, τους κτηνοτρόφους που βασανίζονται σε επικίνδυνους χωματόδρομους και δεν εκλεγήκανε να κάνουν... δημόσιες σχέσεις.

 ^ Τα τρία επείγοντα έργα: Ρόγκια θεσσαλικών Βραγκιανών - Αργύρι / όρια Αιτωλίας - Στέγαστρο Σκάλας Ανθηρού πρέπει να χρηματοδοτηθούν τώρα είτε από ΠΔΕ Θεσσαλίας είτε ΠΔΕ Υποδομών.

 • Τα περί.., ένταξης στο νέο ΕΑΠ Αγράφων ισοδυναμεί με παραπομπή στις αόριστες καλενδες, στο 2024-26 και εάν...

 • Χρωστάνε οι Ηγέτες Θεσσαλίας μια επίσκεψη στα χωριά Αχελώου, στην άκρη της περιφέρειας μας.

 • Επίσης χρωστάνε μια συνάντηση με όμιλο ΔΕΗ για την άθλια επικίνδυνη βατότητα στις 5 οδικές σήραγγες Συκιάς, ασφαλτόστρωση εναλλακτικής διαδρομής 5 Αδέλφια μόλις 3,5 χλμ και οδόστρωμα ‘παλιά πυρήνα’ έως Ρέμα Πετρωτού: τα πιο επικίνδυνα 500 μ. κεντρικού άξονα.

 * Η Δημ. Αρχή χρωστάει μια... φιλική απάντηση στον γειτονικό δήμο Μουζακίου, που ακόμη δεν στέγνωσε η υπογραφή για το νέο ΕΑΠ Αγράφων υπέρ των τριών ορεινών δήμων: Αργιθέας - Λ. Πλαστήρα - Αγράφων και ζητά επέκταση.., συμπερίληψη και ορεινού τμήματος του δικού τους ΟΤΑ..!

 •• Έλεος, φίλοι καλοί γείτονες!

 Από τους ξεχασμένους ορεινούς δήμους ζητάτε κομμάτι από τη μικρή πίτα των 90.000.000€;;;

 ^ Οι Ορεινοί Δήμοι στην Ελλάδα είναι καταγεγραμμένοι, ορισμένοι - βάσει νόμων και προδιαγραφών ΕΕ.

 ^ Δεν θα επιτρέψουμε να... ξεχειλώσει το ρεαλιστικό - σημαντικό ως εργαλείο σύγκλισης και άμβλυνσης ανισοτήτων μεταξύ πόλεων - κάμπου και ορεινών - ΕΑΠ Αγράφων που εξήγγειλε προχθές ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο Ανθηρό Αργιθέας

 * Φίλοι όλοι - Φιλτάτη η Αλήθεια!

Δημήτρης Παπακώστας 20-10-22

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_004_0107.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα