ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ
Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας, βρεθήκαμε στην Ορεινή Λευκάδα στο μικρό και φιλόξενο χωριό Πηγαδησάνοι, εκεί όπου η φίλη μας η Όλγα, μας μαγειρεύει με υλικά του τόπου της, την παραδοσιακή Λευκαδίτικη ρυζόπιτα. Πρόκειται για μία λευκαδίτικη συνταγή, η οποία είχε ξεχαστεί στο πέρασμα του χρόνου αλλά η ίδια συνεχίζει να την φτιάχνει ακόμη και σήμερα.
Υλικά:
1 λίτρο γάλα,
1 κούπα του τσαγιού ρύζι,
1/2 κούπα ελαιόλαδο,
5 αυγά,
1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι,
1/2 λίτρο νερό για να βράσουμε το ρύζι,
Προαιρετικά φέτα βαρελίσια,
2 κουταλιές ψιλό σιμιγδάλι.
Αν κρατήσουμε τις παραδόσεις μας, θα αντέξουμε στο χρόνο, όλα όσα μάθαμε κι όσα μας δίδαξε η ζωή να τα μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους να τα κρατήσουν κι αυτοί για να συνεχιστούν οι όμορφες παραδόσεις μας και να κρατήσουμε την πατρίδα μας όρθια.
ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ