Ela na paiksoume

Koumpouriana

04 - 10 - 2022
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 127 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Τα Θεσσαλικά Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας, ένα δυναμικό χωριό με ενεργή διαχρονικά νεολαία και δραστήριους δημότες έχει ... μετατραπεί από μια "ομάδα Διοίκησης" του πρωτοπόρου Πανελληνίου Συλλόγου Βραγκιανιτών Καρδίτσας (έτος ίδρυσης 1977), σε τόπο εκδηλώσεων - "ημερίδων" - κατά της πράσινης ανάπτυξης, της καθαρής ενέργειας, χωρίς να έχουν τη στήριξη της πλειοψηφίας του κόσμου, δίχως νομιμοποίηση και προηγούμενη ευρεία διαβούλευση με την κοινή γνώμη όλων των Βραγκιανιτών.

 Η ευθύνη του φερόμενου "ΔΣ" - άνευ εκλογικών και συλλογικών διαδικασιών και με πρόσφατες παραιτήσεις άξιων σοβαρών μελών του (για τις οποίες δεν υπάρχει ενημέρωση, δημοσιοποίηση ..... απόλυτο Σιωπητήριο!!!) - ειναι μεγάλη, ιδίως απέναντι στη λαμπρή ιστορία του Πανελληνίου Συλλόγου μας.

 Κάποιοι - ελάχιστοι σε αριθμό, έχουν μπερδέψει την πολιτιστική δράση και προσφορά, τον πατριωτικό αγώνα για βελτίωση των συνθηκών ζωής των Βραγκιανιτών με την κομματική ταυτότητα τους, τον ακτιβισμό που επιδίδονται κυρίως οι οργανώσεις εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ - κλπ), περιπατητών - φυσιολατρών κ.α...

 Ένας καταξιωμένος θεσμός, της ετήσιας Λαϊκής Συνέλευσης, έχει μετατραπεί σε ...."Γενική Συνέλευση" Πολιτιστικού Συλλόγου και μάλιστα εκτός έδρας του (Αθήνα).

 Οι τοπικές Συνελεύσεις συνέρχονται νόμιμα από την κοινοτική αρχή, όπως ο νόμος της Αυτοδιοίκησης προβλέπει ρητά και για θέματα τοπικά, υποδομών και ανάπτυξης.

 Η Δημοτική Αρχή, αντί να ενεργοποιήσει τα στελέχη των ΚΣ και Κοινοτάρχες κάθε κοινότητας, ώστε να επιτελέσουν το καθήκον της οργάνωσης ετήσιας Κοινοτικής Συνέλευσης των Δημοτών κατοίκων (και όχι των εξ αγχιστείας συμπέθερων και παραθεριστών της .... σαγιονάρας), συμμετέχει και δίνει νομιμοποίηση σε λεγόμενες ..... εκδηλώσεις "λαϊκού" - δήθεν - κινήματος!!!

 • Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι, ήρθαν στα Βραγκιανά Αχελώου για να πουν ότι είναι εναντίον των Αειφορικών επενδύσεων και έργων ΑΠΕ (δηλ είναι εμμέσως πλην σαφώς υπέρ του λιγνίτη και του... κάρβουνου!), ενώ διαχρονικά τα ΔΣ Αργιθέας (και Αχελώου - ) έχουν ταχθεί υπέρ των Υδροηλεκτρικών (Αργύρι - Καταφύλλι), των Αιολικών σε Δυτική Αργιθέα, Τύμπανο, Χονδροσπάνι και Αετοχώρι.

 √ Με έκπληξη ακούστηκε η τοποθέτηση του νυν προέδρου ΔΣ Αργιθέας και τέως Δημάρχου δυτ. Αργιθέας - κατά των εκτελούμενων έργων ΑΠΕ - Αιολικό Τυμπάνου από την πρωτοπόρο και ισχυρή Εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ....!

 √ Ο αγαπητός πρόεδρος ΔΣ. Ηλίας Παπαδήμας, όντας παλιό και επιφανές στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ - που είναι αναφανδόν υπέρ των έργων ΑΠΕ, της απολιγνιτοποίησης και της πράσινης μετάβασης λόγω και της κλιματικής κρίσης, αλλά και των διεθνών δεσμεύσεων της Ελλάδας για μείωση ρύπων και μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα, αλλάζει τη στάση του (επί δημαρχίας του 2003 - 2006 πήρε αποφάσεις για εγκατάσταση αιολικών στον Δήμο του), κηρύσσει εαυτόν.... ανυπότακτο και έρχεται κόντρα στις κυβερνητικές αποφάσεις υπέρ ΑΠΕ και τις ξεκάθαρες δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού:

 "Οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά είναι σύμμαχοι του καθαρού περιβάλλοντος και όχι αντίπαλοι!"

 Νομίζω η ΝΟΔΕ ΝΔ Καρδίτσας πρέπει να επιληφθεί του θέματος ....για απλές συστάσεις!!!

 * Οι ευθύνες του είναι μεγάλες και οφείλει να εξηγήσει τη μεταστροφή του....

 Τώρα αγάπησε τα ...ψηλά περήφανα βουνά, τις βουνοθάλασσες της Αργιθέας ή όταν ήταν Δήμαρχος δεν γνώριζε ή δεν.... κατανόησε;

  • Το 80% του χρόνου της "Συνέλευσης" - χθες στην πλατεία Αγίου Δημητρίου Βραγκιανών, εξαντλήθηκε με..... τα Αιολικά Τυμπάνου κλπ.

 Παρότι, δύο μέρες πριν είχε οργανωθεί, πάλι από το φερόμενο ΔΣ Συλλόγου Βραγκιανιτών, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βραγκιανών, "ειδική ημερίδα", όπου συμμετείχαν..... περί τα 25 άτομα (γνωστοί για τις σεβαστές μεν, αλλά ισχνές - μειοψηφικές θέσεις τους).... ο κόσμος γύρισε την πλάτη!

 √ Ουδέν αίτημα για έργα στα Βραγκιανά Αχελώου υποβλήθηκε στον Δήμαρχο και ούτε ανακοινώθηκε για την εγκαταλελειμμένη κοινότητα μας (πρώτη Δημογραφικά - 502 άτομα - ΕΛΣΤΑΤ 2011).

 √ Ούτε για Δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο, ούτε για παιδική χαρά - Αντιπλημμυρικό πλατείας Αγίου Δημητρίου, περίφραξη, αντιπυρική ζώνη κλπ.

  • Αναμένουν οι Βραγκιανίτες τη δημοσιοποίηση του... "Ψηφίσματος" - που τα τελευταία χρόνια ούτε συντάσσεται, ούτε αποστέλλεται σε αρμόδιους.

 Ουδείς πολιτικός παράγων ήταν παρών, ένδειξη της ... παρακμής.

 ** Έχω θέσει ερώτημα στον αγαπητό Πρόεδρο ΔΣ Αργιθέας και αναμένω απάντηση - καθαρή και δημόσια:

 - Από έγκυρη πηγή έχει διαρρεύσει ότι στο Δημοτικό Ταμείο Αργιθέας έχει εισρεύσει ποσό 30.000€ (τριάντα χιλιάδες ευρώ) από την εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ, που εκτελεί και ολοκληρώνει τα έργα Ανεμογεννητριών στον Τύμπανο (όρια Αργιθέας και Μουζακίου) ως ανταποδοτική ωφέλεια .

 - Αληθεύει; Ολοκληρώθηκε; Αν ναι, πότε θα ανακοινωθεί στους δημότες;  Βάσει ποιας αλληλογραφίας;

 - Από το ποσό αυτό, τι ποσοστό πήρε - ή θα λάβει - η τοπική Κοινότητα Αργιθέας (Κνισοβο);

 - Αν όχι, πως σκέφτεται το ΔΣ και ο Δήμαρχος να διεκδικήσουν έργα και χρήματα υπέρ του ορεινού Δήμου Αργιθέας ως αντιστάθμισμα;

 - Από τα έσοδα μισθωμάτων για κεραίες κινητής τηλεφωνίας (Πύργος), τι ποσοστό δίνεται στο ΚΣ Βραγκιανών για έργα στην κοινότητα μας; Στα Ρογκια - Σπαρτήσι - Πέτρες - για Κτηνοτρόφους μας;

 - Απολογισμό Πεπραγμένων (άρθρο 217 ΔΚΚ) πότε θα οργανώσει η Δημοτική Αρχή για τη διετία που πέρασε;

 - Για αξιοποίηση νερών Μύλου (Διασέλα) και Γούβες Βραγκιανών υπάρχει κάποιος σχεδιασμός ή σκέψη; Συνεργασία με Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος μήπως;

 - Για το πολύπαθο Υδροηλεκτρικό στον Πετριλιώτη, κάποια κινητικότητα από ....τη "νέα εποχή" που, όπως φαίνεται, κινείται με ....πολύ κάρβουνο!

 ••• Τούτο λέγεται: Πρόωρη πολιτική ... γήρανση!

 - Τα Θεσσαλικά Βραγκιανά Αχελώου δεν θα επιτρέψουν ..... στασιμότητα...

 - Σταθερά με την καινοτομία, την πρόοδο, το ευ ζην!!!

Δημήτρης Παπακώστας/14-8-21

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
107_0716.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα