Ela na paiksoume

Koumpouriana

27 - 09 - 2021
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 162 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Έχουμε μπει στο ζεστό καλοκαίρι και οι Δημότες και μόνιμοι κάτοικοι των είκοσι Κοινοτήτων Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών ανά χωριό, αν θα ανέβουν και πότε, κινητές μονάδες εμβολιασμών με φροντίδα της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και τοπικού Δήμου - Αντιδημαρχία Υγείας, αν τελικά ο Δήμος Αργιθέας θα οργανώσει εκδηλώσεις πολιτιστικές και Αυτοδιοικητικές εφέτος.

 Από πλευράς μας όταν η κυβέρνηση ξεκίνησε κατά προτεραιότητα εμβολιασμούς σε μικρά άγονα νησιά - προ μηνών - στείλαμε επείγον αίτημα στον Γενικό Γραμματέα Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους να εντάξει στο ειδικό πρωτοποριακό πρόγραμμα αυτό και τις Ορεινές Απομακρυσμένες περιοχές, όπως επιτάσσει το άρθρο 101 Παρ 4 του Συντάγματος (Ορεινότητα - Νησιωτικότητα).

 • Σήμερα, στείλαμε μέιλ στην πλατφόρμα επικοινωνίας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και ζητάμε από τον Διοικητή κ. Φώτη Σερέτη να μας ενημερώσει:

 1. Αν η αρμόδια 5η ΥΠΕ σκέφτεται να ανεβάσει κινητές μονάδες εμβολιασμών ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ στα ορεινά χωριά Αχελώου - Αργιθέας Καρδίτσας.

 2. Αν έχει στοιχεία από Γιατρούς άγονων Ιατρείων μας και ΚΥ για το ποσοστό μόνιμων κατοίκων και εν γένει Δημοτών Αργιθέας που έχει κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου. Αν η Δημοτική Αρχή Αργιθέας έχει βοηθήσει σε αυτό.

 3. Αν προγραμματίζει να επισκεφθεί τα άγονα ιατρεία μας (100 χλμ από πόλη και Νοσοκομείο Καρδίτσας).

 Εν αναμονή θετικής ανταπόκρισης και απάντησης, οφείλουμε να επισημάνουμε προς όλους τους Αιρετούς και μέλη ΔΣ φορέων - Συλλόγων και Ενοριών, ότι χρωστάνε στους δημότες και τη νεολαία έστω μια στοιχειώδη ενημέρωση για τον προγραμματισμό εκδηλώσεων τον Ιούλιο - Αύγουστο - Σεπτέμβριο, με την τήρηση φυσικά όλων των κανόνων προστασίας κατά του covid19 .

 Η ακύρωση όλων των εκδηλώσεων αποτελεί .... "φυγομαχία", δηλώνει ευθυνοφοβία και τρόμο και προκαλεί σοβαρά ζητήματα και στην ψυχολογία και στην τοπική οικονομία.

 • Ιδιαίτερα η Δημοτική Αρχή και το ΔΣ υποχρεούνται τώρα, στις στενάχωρες και δύσκολες συνθήκες, να εργαστούν με φαντασία και ευρηματικότητα ώστε να ζωντανέψει ο τόπος, να μην νεκρώσουν πλήρως για δεύτερο καλοκαίρι ο πολιτισμός, η μουσική και η επαφή των ανθρώπων που ζουν ή θα ανέβουν στην όμορφη Πατρίδα μας.

 Να μην λειτουργήσει πάλι ως πρόσχημα πλήρους απραξίας ο κόβιντ19, ως δικαιολογία Γενικού Σιωπητηρίου και μελαγχολίας....

 1. Απολογισμός Πεπραγμένων διετίας και Προγραμματισμός Δράσεων για 2021-22.

 Όπως έχει ρητή υποχρέωση από το νόμο η εκάστοτε τοπική ηγεσία προς τον Τόπο και τους Απόλυτο.... σκότος επικρατεί.....

 2. Εκδηλώσεις για τους ηλικιωμένους και νεολαία.

 Μουσική - συναυλιακού στυλ κατά τη διάρκεια ημέρας (όχι νύχτα) με τήρηση αποστάσεων και μόνο για εμβολιασμένους ή σε διακριτό χώρο οι μη ακόμη εμβολιασθέντες.

 Η Αυτοδιοίκηση και οι Πολιτιστικοί σύλλογοι οφείλουν να συμβάλλουν στην πολιτική εμβολιασμών που έχει χαράξει η επίσημη Πολιτεία (Κυβέρνηση - Κόμματα - Εκκλησία). Τα εμβόλια είναι το κύριο όπλο κατά του ύπουλου και αόρατου εχθρού.....

 √ Οι μουσικοί μας, άνεργοι επί πολλούς μήνες, δικαιούνται να κληθούν από τον Δήμο και Συλλόγους να συνδράμουν στην ψυχολογική τόνωση και ευεξία.

 Θεατρικές παραστάσεις, καραγκιόζης για παιδιά, πεζοπορία, εθελοντισμό κ.λπ.

 • Ας παραδειγματιστούμε από τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Ελληνόπυργου - τον άξιο πρόεδρο Παύλο Σιούφα που τολμά τηρώντας όλα τα μέτρα και οργανώνει μεγάλη εκδήλωση στις 24 Ιουλίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με ομιλητή και τον εκ Βραγκιανών Αχελώου - Αργιθέας καλό Πατριώτη Δημήτρη Σ. Νάκο και μουσική συναυλία στην πλατεία Ελληνόπυργου.

 • Η ακύρωση και η αναβολή.... είναι ο ευκολότερος τρόπος φυγής.....

 Τώρα, στα δύσκολα κρινόμαστε όλοι και όλες!!!

 - Σεβόμαστε τους διστακτικούς και επιφυλακτικούς, όμως εκτιμούμε περισσότερο τους εργατικούς και τολμηρούς!

 - Αυτό το καλοκαίρι πρέπει να σπάσει το Σιωπητήριο .....να γίνει διάλογος για τα οξύτατα τοπικά πράγματα, για τα εκκρεμή έργα, τις παγωμένες εργολαβίες....

 √ Να ακουστεί το κλαρίνο, το βιολί, η κιθάρα και το ντέφι!

 Πέρα από τον κόβιντ19, υπάρχει και η μελαγχολία, το άγχος, οι πανικοί....

 √ Ας κρατήσουν, λοιπόν, οι Αργιθεάτικοι χοροί με κέφι και... προσοχή!!!

Δημήτρης Παπακώστας

Συντονιστής Πατριωτικής Εναλλακτικής Αργιθεατών /4 Ιουλίου 21.

 

  Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα