Εκτύπωση

Γράφει ο Νίκος Γραμμένος

Grammenos Nikos Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου της νέας Δημοτικής αρχής κι με αφορμή την παρατήρηση του επί 20ετίας αιρετού και πλέον εκπροσώπου της δημοτικής ενότητας Αχελώου (κατά τον ίδιο) και αναλυτού (κατά τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βραγκιανιτών Καρδίτσας, όλων των θεμάτων του πλανήτη), φίλου μου, Παπακώστα Δημήτρη, ότι ο δήμος δεν έχει δώσει στίγμα ουσιαστικής πολιτικής και δράσης, θα ήθελα και εγώ να προσθέσω τα εξής. (και μη μας κακολογείτε, έτσι είμαστε εμείς οι αναλυτές - έχουμε άποψη για όλα κι επί πλέον το αλάθητο και γι’ αυτό κινούμαστε με μεγάλη ευκολία πότε αριστερά και πότε δεξιά, αν και ο φίλος μου τελευταία έγειρε-βάισε …δεξιά.)

 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

 Καθάρισαν όλους τους δρόμους και πλέον δεν κτσιουμπάς ούτε συ ούτε το αυτοκίνητο. Καθάρισαν άκουσον - άκουσον ακόμη και τους δασικούς δρόμους. Γιατί μας το κάναν αυτό; Στους δρόμους αυτούς είχαν φυτρώσει δεντράκια. Γιατί τα κατέστρεψαν;

 Μαζεύουν τα σκουπίδια τακτικά και έτσι χάσαμε τις ωραίες μυρωδιές απ’ τα παραδοσιακά φαγητά.

 Καθάρισαν όλες τις πλατείες γιατί; Αφού δεν γίνονται πανηγύρια.

 Έβαλαν λάμπες σε τόσα πολλά σημεία (και λάμπες που φεγγοβολούν) και έτσι διευκολύνουν τις αλεπούδες και τα έσβια και κάνουν την πρόσβασή τους πιο εύκολη στα χωριά.

 Τρέξατε μωρέ να λωβιάσετε τον κόσμο με το νερό ‘’ΘΕΩΝΗ’’, λες και αν έμειναν χωρίς νερό 2-3 μέρες οι Βραγκιανίτες θα γκάνιαζαν. Συγκρίνεται μωρέ ο ‘’ΑΜΠΛΑΣ’’ με το ‘’ΘΕΩΝΗ’’. Τον Καραγιώργο αν φωνάζατε θα σας έλεγε ότι φταίνε οι ρίζες, τις είχε δει απ’ την προηγούμενη χρονιά και έχει και φωτογραφικό αρχείο απ’ όλα τα υδραγωγεία. Οι Κουμπουργιανίτες μόλις μάθαν ότι θα τους πάτε ‘’ΖΑΓΟΡΙ’’, αμέσως το νερό αυγάτσει.

 Φωτογραφίζονται χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις λόγω covid 19. Το δικαιολογητικό ότι δεν τους πιάνει ο φακός δεν περνάει. Ας πάρουν ευρυγώνιους φακούς. Ή ας προσλάβουν φωτογράφους (και μείς ανάγκη έχουμε).

 Τα λάϊκ δεν συγκεντρώνουν τον απαραίτητο αριθμό. Γιατί; Μήπως δέχονται απειλές οι ψηφοφόροι; Ή είναι ένδειξη ότι ‘’μετεπήδησαν’’.

 Κριτσιάνσαν τα ματέρια απ’ ότι έμαθα στο γιοφύρι στην Γκούρα Ανθηρού, που περνάει για τον ‘’παλιό μύλο’’, απ’ το συνωστισμό για την συγκέντρωση της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου. Εδώ αντιθέτως δεν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες απ’ ότι έμαθα κάποιοι αντέδρασαν να φωτογραφηθούν, γιατί είχαν ξεχάσει … τις γραβάτες τους. Κάποιοι άλλοι δεν ήθελαν - κρυφά χαρτιά - για να μην μάθει η συμπολίτευση ποιοί τους φύγαν. Πάντως εδώ κρατούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις και….. πέραν του ορίου. Ακόμη δεν τολμούν να θέσουν θέμα αρχηγίας. Ο Χασιώτης αξιοπρεπής και με διαφορά …..μπροστά. Κάποιες ….μεταγραφές δεν φτορούν.

 Την καλλίτερη διαφήμιση άθελάτου έκανε δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Δήμου προτρέποντας τον κόσμο να μπει στη διαύγεια και να δεί όλες τις σύννομες και εγκεκριμένες αποφάσεις του Δήμου. Καλά μετά από ένα χρόνο… κατάλαβε ότι πλέον όλες οι αποφάσεις του Δήμου ανεβαίνουν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αμέσως; Γκάφα ή απλά…. ‘’ξαμώνει’’ για αρχηγός; Η παράταξή του το εγκρίνει, επικροτεί αυτή την τακτική;

 Η αντιπολίτευση να μην ξεχνάει, πρέπει να αντιπολιτεύεται με προτάσεις υλοποιήσιμες κι όχι με αρνητισμό. Αλλιώς πέφτει βαθύτερα στον πούντο.

 Η ελάσσονα αντιπολίτευση ανακάλυψε τελευταία ότι οι ρίζες απ’ τα δέντρα είναι εκείνες που κόβουν το νερό. Ε δεν μεγαλώνουν μέσα σ’ ένα χρόνο τόσο πολύ οι ρίζες.

 Όσο για τον κεντρικό δρόμο (ευθύνη της περιφέρειας) απαράδεκτος. Ευτυχώς που υπάρχουν κι κάποιοι αξιόλογοι και με κύρος Αργιθεάτες όπως ο Μενέλαος και λένε τα πράγματα με το όνομά τους, αναδεικνύοντας τις ατέλειες του δρόμου και άλλα προβλήματα. Τους στάφνισε κανονικά στην περιφέρεια με τα γραφόμενά του ενώ κάποιοι άλλοι τα βλέπουν όλα ….ίσιωμα. Έτσουξε όμως και κάποιους Αργιθεάτες, δεν ξέρω γιατί! Λίγο πολύ κόντεψε να μας πουν ότι τις γούρνες στο δρόμο τις έκανε ο ίδιος ο Μένιος και μετά τις έβγαζε φωτογραφίες. Μήπως περνώντας πάνω απ’ το Μουζάκι ‘’το κόβουν ύπνο’’. Κάποιοι υπουργοί που ανέβηκαν το καλοκαίρι μέχρι το Ανθηρό έχουν ‘’ιδίοις όμμασι’’ άποψη για την κατάσταση του κεντρικού δρόμου, τους διαψεύδουν κι αυτούς;

 Αυτά για τον πρώτο χρόνο, τον δεύτερο θα σας περιλάβω…..

 Το 2021 ας ριχθεί όλο το βάρος για το νερό. Να ‘’πνιγούν’’ … τα κήπια και άφθονο πόσιμο νερό σ’ όλα τα σπίτια.

03/09/2020
Νικ. Γραμμένος

 

  Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B