Koumpouriana

23 - 09 - 2021
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 283 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δια της οικονομικής επιτροπής ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου "Αποκατάσταση οδοστρώματος ασφαλτοστρωμένων δρόμων Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας" συνολικού ποσού 3.000.000€.

 Αφορά πολλούς άξονες: Καρδίτσα - Λάρισα/ Καρδίτσα - Νέο Μοναστήρι.

 Κύκλωμα Λίμνης Πλαστήρα /Καρδίτσα- Μουζάκι.

 Άξονες Ανατολικής και Δυτικής Αργιθέας.

 |. Είναι προφανές ότι, αν ισχύσουν τα παραδοσιακά κριτήρια κατανομής των χρημάτων, πάλι ο Διαπεριφερειακός Δρόμος "Καρδίτσα - Αργιθέα (Συκιά) - Άρτα" & έως Βραγκιανά Αχελώου, θα λάβει ελάχιστα
και θα γίνουν τα γνωστά.... μπαλωματάκια....

 Εφιστούμε την προσοχή τόσο στην ηγεσία της Περιφέρειας και Αντιπεριφέρειας, όσο και στους Βουλευτές μας και τη Δημοτική Αρχή Αργιθέας, ότι πλέον έχει εξαντληθεί η υπομονή και η αντοχή των Αργιθεατών και όλων όσοι μετακινούνται στον άξονα αυτόν, όπου παρουσιάζεται κάκιστη επικίνδυνη βατότητα και σημάδια εγκατάλειψης...

 ||. Η Κυβέρνηση, η Περιφερειακή Αρχή έχουν κύρια ευθύνη για τάχιστη αποκατάσταση των σημείων που έχουμε υποδείξει, καταγράψει και φωτογραφήσει.

 Προτού θρηνήσουμε θύματα, έφθασε η ώρα, το μεγαλύτερο βάρος να δοθεί στον πιο επικίνδυνο και... άβατο δρόμο ολόκληρης της Θεσσαλίας.

 Τα ημιτελή παρατημένα έργα Συκιάς και μεταφοράς νερών Αχελώου ποταμού, από το 1985/35 χρόνια...), δεν θα τα... 'λούζονται' οι ορεινοί Δημότες της Αργιθέας!

 Ούτε οι γείτονες της Τετραφυλλίας Άρτας.....

 Τυχόν δικαιολογίες, ότι ..."δεν φθάνουν τα κονδύλια .... έχουμε πολλά χιλιόμετρα δίκτυο"...., είναι προφάσεις εν αμαρτίαις....

 |||. Πρώτα από τα πιο επικίνδυνα σημεία, στον πιο παρατημένο οδικό άξονα!

 - Στροφή Ογκλάβια Τυμπάνου ....λίαν επικίνδυνη καθίζηση.

 - Θέση Ελληνικά - Άγιο Μηνά.... διάβρωση, νεροφαγιές .

 - Κάθοδο έως Ρέμα Πετρωτού, λίαν επικίνδυνα σημεία. Χωρίς τοιχείο Αντιστήριξης, δίχως στηθαία ασφάλειας, ελάχιστη σήμανση κ.λπ.

 - Λακκούβες από Γέφυρα Πετρωτού έως Συκιά και έως Βραγκιανά και Αργύρι.

 - Ελλιπής σήμανση, δίχως πλέγματα, στηθαία ασφάλειας ....

 * Παρότι ο τότε Δήμος Αχελώου (2004-06) διέθεσε πάνω από 1.000.000€ για Ασφαλτόστρωση νομαρχιακού κεντρικού δρόμου λόγω επικινδυνότητας και αρνητικής στάσης της τότε ηγεσίας της Νομαρχίας Καρδίτσας.

 |V. Ήρθε η ώρα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας να ανταποδώσει και να αποκαταστήσει το οδόστρωμα, όπως έχει πολιτική και νομική υποχρέωση.

 Η Δημοτική Αρχή, το Δ.Σ. Αργιθέας οφείλει να απαιτήσει την κατά προτεραιότητα βελτίωση της άθλιας βατότητας του άξονα αυτού.

 * Να συντάξει και να στείλει παντού το Ψήφισμα, που πρότειναν Αιρετοί, στο Δ.Σ. της 19 Ιουνίου 2020 (πέρασαν 45 μέρες). Η ευθύνη του Προέδρου Δ.Σ. είναι προφανής!

 V. Διαφορετικά, επιφυλασσόμαστε για την επίκληση των αυστηρών διατάξεων του νόμου 3481/2006 άρθρο 7, με τη συνδρομή των Αστυνομικών και Εισαγγελικών αρχών.

 Είμαστε ξεκάθαροι.... από τον Μάιο έχουμε στείλει προς όλους τους αρμόδιους φορείς, φωτογραφικό υλικό.

 * Υπουργείο Υποδομών - Περιφέρεια - Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας - Δήμος Αργιθέας, έχουν ευθύνες απέναντι στους διερχόμενους οδηγούς, μαθητές, ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα ....

 * Επιβάλλεται η επιτόπια αυτοψία του ίδιου του Υπουργού Υποδομών Κώστα .Α. Καραμανλή, για να διαπιστώσει την αθλιότητα της βατότητας.

 * Φίλοι όλοι.... Φίλτατοι οι συνδημότες Πατριώτες μας!

 - Τελευταία προθεσμία, εύλογη και φιλική η 15 Σεπτεμβρίου 2020.

 * Εν τέλει.... υπάρχουν και αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα, που μπορούν να επιληφθούν, μετά από νόμιμη προσφυγή μας, για την άνιση μεταχείριση της ορεινής Πατρίδας, τη μη χρηστή διαχείριση των πόρων, την κατάφωρη αδικία σε βάρος της νότιας Πίνδου, των κοινοτήτων της κοιλάδας Αχελώου.....

 - Αυτή τη φορά: Από Δυτικά και Ορεινά προς Πόλεις και Λάρισα!!

Δημήτρης Παπακώστας.

- Αιρετός Τ.Α. Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας.

(Δήμαρχος Αχελώου 1999-2006) - 4 Αυγούστου 2020.

 

  Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα