Ela na paiksoume

04 - 07 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 233 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία
Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
D Papakostas Ζώντας εν μέσω της "κίτρινης ύπουλης πανδημίας" τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στους Γιατρούς, τους Ερευνητές, στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ζητώντας Υγεία - καλή νοσηλεία, το αποτελεσματικό φάρμακο - εμβόλιο, την ανθρώπινη στήριξη των αδύναμων από τις κοινωνικές δομές Δήμων και Περιφερειών.

 |. Ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκος προχωράει σε διαδικασία εξπρές μονιμοποίησης 2900 εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι....

 Επιχορηγεί ορεινούς και νησιωτικούς δήμους για κοινωνικές δράσεις.

 Στενή συνεργασία με νέο πρόεδρο Δ.Σ. ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου.

 ||. Ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Αξιωμ. Αντιπολίτευσης Χρ. Σπίρτζης κατέθεσε 70+1 προτάσεις για το Δημόσιο και την Αυτοδιοίκηση.

 "Τώρα είναι η ώρα ευθύνης όλων" υπογραμμίζει.

 Μεταξύ άλλων ζητά:

-----------------------------------

 1. Ένταξη νέων δράσεων στο Β.σ.Σ.

 Σίτιση ευπαθών ομάδων- Κοινωνικά παντοπωλεία.

 Διπλασιασμό χρηματοδότησης, μόνιμο προσωπικό.

 2. Έκτακτη οικον. ενίσχυση Δήμων.

 3. Πλήρη ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών Δήμων.

 4. 5ψηφιο τηλεφωνικό αριθμό ανάγκης.

 5. Ειδικό πρόγραμμα προμηθειών τύπου "Φιλόδημος Προμηθειών" [μέσα ατομικής προστασίας, αναλώσιμων, απολύμανσης, ειδικές στολές σε εργάτες καθαριότητας και οδηγούς, δώρο Πάσχα κ.λπ.].

 6. Άμεση χρηματοδότηση για αναβάθμιση δικτύου οπτικών ινών..

 (Στοιχεία από ρεπορτάζ της Ηλέκτρας Βισκαδουράκη - εφημερίδα "Αυγή", που είχε την καλοσύνη να μας ενημερώσει σχετικά).

 |||. Σημειωτέον ότι οι ορεινοί Δήμοι - ιδίως η Αργιθέα - υπολείπονται σε γρήγορο ίντερνετ και το ψηφιακό χάσμα είναι μεγάλο.... Η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Θεσσαλίας μαζί με τη Δημοτική Αρχή καλούνται να τρέξουν....

 * Ο Χρήστος Σπίρτζης είναι ένας καλός φίλος και υποστηρικτής της ορεινής Αργιθέας, επί υπουργίας του- Υποδομών - διέθεσε κονδύλια άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ για την ασφαλτόστρωση των κακής βατότητας χωματόδρομων, όπως "Κοράκου /Βραγκιανά - Β Μάραθο - Αετοχώρι - Λίμνη Στεφανιάδας- Μονή Σπηλιάς / δύο εργολαβίες ήδη και "Αργύρι - Γέφυρα Καταφυλλίου" - 2,5 εκατ. ΠΔΕ μέσω Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π. Βράντζα (2015-2019).

 Έχει επισκεφθεί την περιοχή της κοιλάδας Αχελώου - Οκτώβριο 2018.

 |V. Οι Δημότες, όλοι οι Αργιθεάτες αναμένουν μέτρα και δράσεις ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Δημοτική Αρχή (απολυμάνσεις παντού, σε κτίρια, ιατρεία, ναούς, κάδους κλπ - ανοιχτά Ιατρεία με στήριξη των γιατρών-δέματα σε ηλικιωμένους /ΑΜΕΑ/ ΚΕΑ /παιδιά /μητέρες, κάθε βδομάδα, για τόνωση ηθικού και της τοπικής οικονομίας μέσω νέων δημοτικών δομών.

 Επίσης μέτρα φροντίδας στα μικρά ζώα - γάτες, σκυλιά. Αγάπη ζητούν από όλους και κάθε τυχόν κακοποίηση να τιμωρείται αυστηρά....).

 Έχουν κατατεθεί δημόσια όλες οι προτάσεις μας και από πλευράς μείζονος αντιπολίτευσης (δελτίο τύπου 5-4-20).

 Η Αργιθέα με Πατριωτική Ενότητα σφυρηλατεί τη συνοχή της!

V.Οι Αιρετοί οφείλουν να είναι στην πρώτη γραμμή, με τακτική φυσική παρουσία και κινητικότητα..... Χρέος να τιμηθεί η εντολή των Αργιθεατών, ο θεσμικός ρόλος καθενός, με υπόμνηση ότι:

 "Οι καπετάνιοι και το πλήρωμα ....εγκαταλείπουν το καράβι τελευταίοι....."

 Άλλωστε η Ορεινή Πατρίδα μας έχει την ευλογία και καλή τύχη να μην εμφανίζει ούτε ένα κρούσμα κορωνο-ιού. Δεν δικαιολογείται φοβία...

 Ναι στα μέτρα προφύλαξης, αλλά όλοι οι Αιρετοί κοντά στους δημότες, τηρώντας τις ασφαλείς αποστάσεις....

 Το Δ.Σ. υποχρεούται λόγω των έκτακτων συνθηκών να παραχωρήσει ρόλο, εξουσίες και τοπικούς πόρους στα τρία πενταμελή Κ.Σ. - Στους 20 Κοινοτάρχες.

 Έχουμε ρητά αναφερθεί στις θεσμικές δράσεις (πάγια προκαταβολή, ίδια έσοδα κ.α.).

 Πρώτη προτεραιότητα είναι οι δράσεις ανθρωπιστικής ψυχολογικής στήριξης.

 Το Πάσχα, δεν θα ανέβουν ετεροδημότες...Οι καθαρισμοί δρόμων μπορούν να γίνουν αργότερα.....Τα κονδύλια πρέπει να διατεθούν για κοινωνική πολιτική, δομές και μέτρα καθαριότητας...

 V|. Με ταπείνωση, αυτοπειθαρχία, υπομονή να βαδίσουμε προς το Άγιο Πάσχα, χωρίς συνωστισμούς και σεβόμενοι τις εντολές του Κράτους και των Ειδικών...Του Μητροπολίτη μας και των ιερέων.

 Είτε συμφωνούμε απόλυτα, είτε έχουμε επιφυλάξεις....

 Με αγάπη και αλληλοβοήθεια!

 Η νέα γενιά πρέπει να διδαχθεί από τη μεγάλη τούτη υγειονομική κρίση, τη μερική καραντίνα, ότι στη ζωή απαιτείται μέγιστη υπομονή, αυτοκυριαρχία, κόπος, ενεργός συμμετοχή στα κοινά με πίστη και εθελοντισμό, αυτοκριτική και κριτική ....

 * Ο βίος, όπως έχει διδάξει η Ιστορία, δεν είναι ηλιόλουστος περίπατος στην όμορφη φύση.....είναι ανηφόρα, είναι άθλος, είναι χαρά και λύπες....

 Με την ευχή: Την Κυριακή του Θωμά -26 Απριλίου να επανέλθουν όλα στην κανονικότητα με εργασία, χαρές και γελαστές παρέες!

 * Να μετρηθούμε και να βρεθούμε όλοι παρόντες, υγιείς και δυνατοί!

Δημήτρης Παπακώστας.

 

  Θα μας βρείτε και στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα