Εκτύπωση

 Μετά τη νύξη που έγινε σε άρθρο του katafylli.gr για το ποιος χρηματοδοτεί τις διημερίδες και ημερίδες για την προοπτική ανάπτυξης του Αχελώου, αναζητήσαμε πληροφορίες και βρήκαμε τα εξής:

 1. Το πρόγραμμα αυτό είναι από τις Εκδηλώσεις/Δράσεις της Αντιπροσωπείας της Ε. Ε. στην Ελλάδα.

 2. Χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  3. Το Ε. Κ. και η Ε. Ε. πληρώνουν απευθείας την εταιρεία που αναλαμβάνει, μετά από διαγωνισμό, την κατασκευή των σκηνικών, την τηλεοπτική μετάδοση, κ. λπ.

 4. Οι Δήμοι στους οποίους γίνονται αυτές οι εκδηλώσεις προσφέρουν το χώρο και τη φιλοξενία (αν θέλουν) των επισήμων, Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων που συμμετέχουν σ’ αυτές.

 5. Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται στην κοιλάδα του Αχελώου κατόπιν ενεργειών του πατριώτη μας Αντώνη Κοσσυβάκη, που είναι υπεύθυνος Επικοινωνίας Ομάδας Σοσιαλιστών - Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελληνική Αντιπροσωπεία. Αν οι εκδηλώσεις αυτές δεν γίνουν στον Αχελώο, τα χρήματα θα διατεθούν για να γίνουν σε άλλη περιοχή.

 Δεν θα αναφερθούμε εδώ στην διημερίδα που έγινε στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη στις 23 και 24 Ιουλίου 2012 και στην ημερίδα στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας στις 16 Δεκεμβρίου 2012. Έχουν παρουσιαστεί πλήρως από τα μέσα ενημέρωσης της Άρτας και της Αιτωλοακαρνανίας.

 Θα αναφερθούμε με λίγα λόγια στο ιστορικό για την διοργάνωση ημερίδας στα Βραγκιανά.

 Στην διημερίδα στο Μεγαλόχαρη και στο Αστροχώρι Άρτας (23 & 24/7/2012) ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Χρήστος Καναβός, στην τοποθέτησή του ζήτησε να γίνει την επόμενη χρονιά, το 2013, παρόμοια εκδήλωση στην Αργιθέα και συγκεκριμένα στην Παναγία Επισκοπή.Panagia Episkopi 1

 Με την ευκαιρία της διημερίδας ο Ευρωβουλευτής κ. Σπύρος Δανέλλης επισκέφτηκε το Δήμο Αργιθέας, μάλιστα συμμετείχε και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ανέπτυξε τις απόψεις του σε σχέση με την αγροτική, κτηνοτροφική και άλλη ανάπτυξη της περιοχής μας.Sinedriasi Dimotikou Simvouliou Argitheas
Φωτογραφία από τη συνεδρίαση του Δ. Σ που συμμετείχε ο κ Δανέλλης
Από αριστερά: Λάμπρος Τσιβόλας, Σπύρος Δανέλλης, Αθανάσιος Οικονόμου, Χρήστος Καναβός, .......

 Τον κ. Δανέλλη καλωσόρισαν στο Δήμο, ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Καναβός, ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Λάμπρος Τσιβόλας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Οικονόμου.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δανέλλης έκανε δεκτή από το βήμα της διημερίδας, την πρόταση του Δημάρχου κ. Καναβού για την εκδήλωση στα Βραγκιανά, στην Παναγία Επισκοπή.

 Για όποιον επιθυμεί να δει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων/δράσεων της αντιπροσωπίας της Ε. Ε. για το 2013 στην Ελλάδα μπορεί να επιλέξει: εδώ.

 Πιστεύουμε πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις προσφέρουν ενημέρωση στους κατοίκους και στους τοπικούς φορείς για τις δυνατότητες ανάπτυξης της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

 Και βέβαια προσφέρουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να γίνει γνωστή η περιοχή και να προβληθούν - γνωστοποιηθούν τα προβλήματά της πέρα ακόμα και από τα εθνικά πλαίσια.

 Πολλοί ίσως πουν ότι όσο και αν γνωστοποιηθούν τα προβλήματα, λύσεις δεν δίνονται.

 Όλοι που ασχολούνται ή ασχολήθηκαν με τα κοινά έχουν την εμπειρία της κοροϊδίας και του εμπαιγμού από τις αρχές και τους κάθε φορά υπεύθυνους, επί σειρά δεκαετιών. Δεν πρέπει όμως να αφηνόμαστε στη μοιρολατρική αντιμετώπιση των προβλημάτων, πρέπει να «αρπάζουμε» κάθε ευκαιρία και να την αξιοποιούμε στο έπακρο.

 Ως μια ευκαιρία ακόμα θεωρούμε και την ημερίδα στην Παναγία Επισκοπή, στα Βραγκιανά.

 Κλείνοντας το άρθρο ευχαριστούμε τους φίλους της Αργιθέας όπως τον κ Δανέλλη και συγχαίρουμε τον πατριώτη Αντώνη Κοσσυβάκη για τον αγώνα που δίνει για τον τόπο μας.