Εκτύπωση

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Με χαρά διαβάζουμε στο έγκριτο katafylli.gr - το αξιόπιστο βήμα όλων των πατριωτών, της ορεινής Αργιθέας, των χωριών της Κοιλάδας Αχελώου, της Περιφερειακής Ελλάδας, που πρέπει όλοι να στηρίζουμε με κάθε τρόπο* Δημότες - Σύλλογοι - Φορείς* για να έχουμε μια δυναμική ενωτική φωνή ενημέρωσης και διεκδίκησης προς τα κέντρα Αποφάσεων της Εξουσίας - άρθρο του επικεφαλής της "ν. εποχής" και υποψήφιου δημάρχου Αργιθέας.

 "Ας μιλήσουμε για την Αργιθέα και το μέλλον της", λοιπόν.....:

  1. Θετική η δημοσίευση απάντησης του σε έγκριτη ιστοσελίδα, αντί των ... "επιπόλαιων" αναρτήσεων στο F/B.....

 Θα διαβαστεί από πολλούς δημότες, θα αναλυθεί, θα κριθεί.

  1. Χαιρόμαστε που διαχωρίζει τη θέση του από τα "υποστηρικτικά άστοχα σχόλια" θαυμαστή του, στο F/B... Έστω και έμμεσα... η μη επιδοκιμασία του, αρκεί...

 Τονίζει: "Δεν έχω προσβάλλει προσωπικά κανέναν..... δεν πρόκειται να μπω σε αντιπαράθεση με ανθρώπους που εκτιμώ...."

 Πολλή καλή η διαφοροποίηση του από ακραίες φωνές, αλλά δεν αρκεί το "προσωπικά".

 Τώρα είναι πλέον Επικεφαλής δημοτικής κίνησης, ηγείται συλλογικού σχήματος και στο εξής θα υπόκειται σε κριτική, έλεγχο, αντίκρουση και για δικά του λόγια ή έργα, αλλά και των υποστηρικτών, οπαδών, στελεχών ή φερόμενων ενεργών οπαδών....

 Πάσα "αμαρτία" των απλών ή βασικών στελεχών μας, βαρύνει εμάς τους επικεφαλής.... φίλτατοι υποψήφιοι Αιρετοί....

 Εάν δεν περιορίσουμε, δεν συγκρατήσουμε τους..."θερμοκέφαλους", τους νευρικούς..... τότε πλαίσιο για διάλογο δεν θα υπάρξει!

  1. Εάν εγώ ή ένας υποστηρικτής μου έγραφε, λόγου χάριν, στο f/b:

 "Όσοι διοίκησαν τα τελευταία τουλάχιστον πενήντα χρόνια, τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους ή την ΠΟΑΣ ή ήταν επίτροποι σε ενορίες κ.λπ. κ.λπ., ήταν.... μη επαρκείς, ακατάλληλοι και ωφελιμιστές...."

 Τι θα καταλάβαινε η κοινή γνώμη; ποιόν πιάνει η... λάσπη;

 Τι θα εννοούσε ο σχολιογράφος; Όλους ή μερικούς και ποιους;

 Μήπως όλα αυτά αποτελούν " παιδικές ασθένειες" που πρέπει να ξεπεράσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά;

  1. "Δεν μηδενίζουμε προσφορά διατελεσάντων αιρετών... Συνιστώ Υπέρβαση.... να συμβάλλουμε όλοι στην επιδιωκόμενη Συνεννόηση..."

 Χαιρόμαστε που υιοθετήθηκε η θέση μας, ότι η δράση στα κοινά και την Αυτοδιοίκηση είναι ευγενής σκυταλοδρομία, κοινός Αγώνας.....

 Ο επόμενος συνεχίζει, από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι....

  1. Ως Συντονιστής του "Ομίλου Διαλόγου" & Συνιδρυτής της Ενιαίας ΑΡΓΙΘΕΑΣ (2010), της σημερινής Συμπολίτευσης, μετά τις 25/1/2019, Δεσμεύομαι να προσκαλέσω όλους τους κατά δήλωση τους ή θεσμική θέση τους, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και κινήσεων σε κοινό "Στρογγυλό Τραπέζι Πατριωτικής Ενότητας" για κοινή δράση ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, της Γενικής απογραφής πληθυσμού 2021 - λιαν κρίσιμης για την ορεινή Πατρίδα μας - της Δημογραφικής συρρίκνωσης...., για Πατριωτική Προγραμματική Σύγκλιση...

 Ενώπιον των στελεχών, των υποστηρικτών, των Αργιθεατών, ο καθένας τους - [Λ. Γ. Τσιβολας/Δήμαρχος - Γ. Χασιώτης Επικεφαλής Αντιπολίτευσης & υποψ. Δήμαρχος - Ανδρέας Στεργίου/επικεφαλής Νέας κίνησης & υποψ. Δήμαρχος και Δ. Κ. Παπακώστας, επικεφαλής Δημοτικής παράταξης Αχελώου (1999-2019) & Συνιδρυτής "Ενιαίας ΑΡΓΙΘΕΑΣ", καθώς και τυχόν άλλος εμφανιστεί εν καιρώ].

 Α. Να καταθέσει την πλατφόρμα, το πολιτικό - αυτοδιοικητικό του σχέδιο, τις απόψεις του για συγκλίσεις, προγραμματικές συμφωνίες - όπως επιτάσσει και ο νέος νόμος Κλεισθένη - για μια ισχυρή, λειτουργική, Ανθρώπινη, αειφορική, ψηφιακή, εξωστρεφή Ορεινή Αργιθέα!!!

 * Κερδίσαμε με σκληρό αγώνα το 2010 την τοπική αυτονομία μας με την ίδρυση του ορεινού Δήμου Αργιθέας, αποφεύγοντας την προσάρτηση ή συγχώνευση με περιοχές του κάμπου.... (Που δεν κατάφεραν Σμόκοβος - Μεσοχώρα - Βάλτος)

 * Πετύχαμε στη Γενική απογραφή πληθυσμού 2011, αριθμό δημοτών 5540....

 * Πετύχαμε άσφαλτο σε όλα τα χωριά (προχωρά στο τελευταίο, Κουμπουριανά) - Κοινωνικές Δομές (Κέντρο Κοινότητας - Αλληλεγγύης στον Αχελώο, ως Αποκεντρωμένη δομή/Βραγκιανά με κοινωνική λειτουργό & ψυχολόγο/Βοήθεια στο Σπίτι από το 2002 - ΚΕΠ Πετρίλο - Αργύρι - Ανθηρό κ.λπ.)

Όλα αυτά με κοινή δράση, μαχητικότητα, Συνεργασία, Συνθέσεις!!!

 # Καλές επιτυχίες στις εκδηλώσεις όλων των παρατάξεων και κινήσεων.

 Καλές γιορτές, και όσοι ευκαιρούν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στην ορεινή Πατρίδα, στα είκοσι όμορφα χωριά μας.....

 "Πρώτα η Αργιθέα και οι Αργιθεάτες, έμπειροι, νέοι, γυναίκες και άνδρες, όπου Ελλάδας και Γης"!!!

Δημήτρης Παπακώστας

Όμιλος Διαλόγου

"Δημοτική Πατριωτική Πρωτοβουλία Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας" 11/12/2018.