Εκτύπωση
D PapakostasΤο 2016 φεύγει, το 2017 μπαίνει με οιωνούς κακούς, απαισιόδοξους. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων - αλλά και Ευρωπαίων - δεν ελπίζουν, δεν γοητεύονται πλέον από το ευρωπαϊκό όραμα, προσχωρούν σε "αντισυστημικές - αντιελιτίστικες" απόψεις, κόντρα στον Χρηματοπιστωτικό, ανελέητο, αντιδημοκρατικό Καπιταλισμό που οδήγησε εκατομμύρια νέων στην ανεργία, τη φτωχοποίηση.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ στο Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του μίλησε για Μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, για αναλογικότερο εκλογικό σύστημα στην Αυτοδιοίκηση, για αποκέντρωση και στήριξη Κοινοτήτων.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μιλά για ανάγκη Πολιτικής Αλλαγής, το συντομότερο, με Συμφωνία Αλήθειας, μείωση κρατικών δαπανών, νέες ιδιωτικές επενδύσεις για θέσεις εργασίας στους νέους, "Δίχτυ προστασίας" στους αδυνάτους με θέσπιση πανελλαδικά του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ελάχιστο εγγυημένο).

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση έχει ενεργό ρόλο στις Υποδομές, στην Καινοτομία, στα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, οι Δήμοι, η ΚΕΔΕ, οι ΠΕΔ, αγωνίζονται να γίνουν σεβαστά τα Συνταγματικά Δικαιώματα της Αυτονομίας, της Αποκέντρωσης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με διοικητική & οικονομική αυτοτέλεια. Δυστυχώς, το 2016, η ΚΕΔΕ περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο, υποχωρητικό.

Στην ορεινή Αργιθέα, με ψηφισμένο ομόφωνα Προϋπολογισμό 2017, αναμένεται μια στροφή στον κοινωνικό - ανθρωπιστικό τομέα με ίδρυση "Κέντρου Κοινότητας-Αλληλεγγύης", κοινωνικών Παντοπωλείων και σύγχρονων Κοινωνικών Δημοτικών Δομών, υπέρ άπορων, ανασφάλιστων συνδημοτών μας.

Στους καιρούς μας, η στήριξη στις κοινότητες, τις ενορίες μας, στα σχολειά μας και στον αδύναμο άνθρωπο, αποτελεί ιερό καθήκον.

Ευχόμαστε ειρηνικό, ευτυχές νέο έτος, 2017!!!

Δημήτρης Παπακώστας Αιρετός Τ. Α.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ορεινού Δικτύου ΠΑΤΡΙ. Δ. Α.