Εκτύπωση

ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ

020 O kir Thanasis Σκαρφαλωμένο στις πλαγιές της Ευρυτανίας, το χωριό Βύθισμα (Σέλος), φιλοξενεί ιστορίες ανθρώπων γεμάτες μνήμες και βιώματα. Εκεί, συναντήσαμε τον κύριο Θανάση, έναν άντρα 84 χρόνων με μάτια γεμάτα σοφία και ζεστασιά και την 73χρονη κυρία Χαριτωμένη, την σύζυγό του σε αυτό το ταξίδι της ζωής.

 Με συγκίνηση στα μάτια, μας υποδέχτηκαν στο φιλόξενο σπιτικό τους, ένα καταφύγιο γεμάτο αγάπη και οικογενειακή θαλπωρή. Καθώς τα λόγια τους ξετυλίγονταν, σαν υφαντό από μνήμες μας ταξίδεψαν σε εποχές αλλιώτικες, γεμάτες δυσκολίες αλλά και αυθεντικότητα.

 Ο κύριος Θανάσης θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια τότε που η φτώχεια σημάδευε την καθημερινότητα. Θυμήθηκε ότι έφτιαχναν από δέρμα γουρουνιού πρόχειρα υποδήματα για να πορεύονται. Τα ρούχα λιγοστά δωρεές από ξένες χώρες κάλυπταν τα σώματα, ενώ η κτηνοτροφία αποτελούσε τον βασικό τρόπο βιοπορισμού. Καλοκαίρια στα βουνά και χειμώνες στον κάμπο, μαζί με τα πρόβατα, η ζωή κυλούσε σε έναν απλό ρυθμό. Με μάτια που έλαμπαν από αγάπη, ο κύριος Θανάσης μίλησε για την στιγμή που γνώρισε την κυρία Χαρά. Η αγάπη τους άνθισε και δημιούργησαν μαζί μια όμορφη οικογένεια, γεμάτη ευτυχία και ζεστασιά.

 Σήμερα συνταξιούχος πλέον, περνά τον χρόνο του στο σπίτι και στο καφενείο, χαζεύοντας τον κόσμο και μοιραζόμενος ιστορίες με τους γείτονες. Η σοφία του χρόνου και η γαλήνη της ψυχής του φωτίζουν το πρόσωπό του, υπενθυμίζοντάς μας την αξία της απλότητας, της αγάπης και της αυθεντικής ζωής. Στο Σέλο, δεν συναντήσαμε απλά δύο ανθρώπους, αλλά μια ζωντανή ιστορία, μια μαρτυρία της δύναμης της ψυχής και της ομορφιάς που κρύβεται στις απλές χαρές της καθημερινότητας.

ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ

 

Gia koinonika diktia
   
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
03 F B
 
02_Twitter_2.jpg
 
04 Youtube 05 flickr