Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 146 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Mpikan ta gidia sto mantri Η μουσική νουβέλα “Μπήκαν τα γίδια στο μαντρί” για κουαρτέτο εγχόρδων του διακεκριμένου συνθέτη Θωμά Μπακαλάκου, θα ερμηνεύσει το κουαρτέτο L’anima, στις 7/2/2016, στην πρώτη από τις τέσσερις συναυλίες που δίνει, στο χώρο πολιτισμού ΜΠΕΤΟΝ 7, παρουσιάζοντας ένα πανόραμα της ιστορίας του ελληνικού κουαρτέτου εγχόρδων και της ελληνικής μουσικής δημιουργίας, έργων μουσικής δωματίου, γενικότερα.

 Είχαμε την τύχη να ακούσουμε από το κουαρτέτο L’anima, με τη σύμπραξη και των κορυφαίων μουσικών Απόστολου Παληού στο πιάνο και Σπύρο Μουρίκη στο κλαρινέτο, τις μουσικές νουβέλες του Μπακαλάκου, από τη συλλογή “Μεταλλάξεις Θεσσαλικά”, σε τέσσερις μοναδικές συναυλίες, στο θέατρο “ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΥΤΑ” του πολυχώρου του δήμου Αθήνας, όπου απολαύσαμε εξαιρετικές ερμηνείες του συνόλου.

 Στην τελευταία συναυλία ο συνθέτης συμπεριέλαβε και έργα άλλων καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών, στην προσπάθειά του να συμβάλει, ώστε να φανεί η νεοελληνική μουσική δημιουργία, στο χώρο της σύγχρονης λόγιας ελληνικής μουσικής.

 Μάθαμε ότι οι μουσικές νουβέλες από τη συλλογή ”Μεταλλάξεις Θεσσαλικά” ηχογραφήθηκαν από το ίδιο σύνολο που τις παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση και σύντομα θα κυκλοφορήσουν σε δίσκο.

 Η μουσικές νουβέλες είναι μουσικά έργα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία τις προσδιορίζουν ως νέο είδος μουσικών έργων σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

 Η μουσικές νουβέλες είναι έργα μουσικής χαρακτηριστικά ελληνικής, σε εφαρμογή της πρωτότυπης μουσικής πρότασης του Θωμά Μπακαλάκου, κατά το τμήμα που αφορά στην αξιοποίηση της ελληνικής δημοτικής και λαϊκής μουσικής μας παράδοσης με δημιουργική αφομοίωση και σύγχρονη μουσική σκέψη.

 Με την πρόταση αυτή, ένα καταξιωμένο δημοτικό ή λαϊκό τραγούδι αποτελεί πηγή έμπνευσης για το συνθέτη, τόσο με τα μουσικά του υλικά, τα οποία με σύγχρονη μουσική σκέψη χρησιμοποιεί για την έμπνευση και την δημιουργία των μουσικών υλικών της νουβέλας που σχεδιάζει, όσο και με τη λειτουργικότητα του τραγουδιού στην κοινωνία, για την έμπνευση του θέματος - της ιστορίας που θέλει μουσικά να εκφράσει.

 Είναι θέματα και ιστορίες απλών ανθρώπων, που περνάνε από το μυαλό τους την ώρα που χορεύουν ή τραγουδάνε το δημοτικό τραγούδι. Σε αυτές τις λίγες στιγμές της συναισθηματικής έκρηξης, μπροστά από τα μάτια τους περνάει όλη η ζωή τους, ο κόσμος ολόκληρος.

 Το κουαρτέτο L’anima με τις τέσσερις συναυλίες του που γίνονται Κυριακές και ώρα 8 μ.μ στις 7/2/2016-14/2/2016-21/2/2016 και 28/2/2016, εορτάζει τα είκοσι χρόνια αδιάκοπης και δημιουργικής παρουσίας του, στο χώρο της λόγιας ελληνικής μουσικής σκηνής, με ερμηνείες στο υψηλότερο επίπεδο έργων καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων συνθετών, σε συναυλίες και ηχογραφήσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

 Οι συναυλίες γίνονται στο χώρο πολιτισμού ΜΠΕΤΟΝ 7, Πύδνας 7 Βοτανικός, Αθήνα.

 

Επιλέξτε την εικόνα να διαβάσετε το δελτίο τύπου του “ΜΠΕΤΟΝ 7” με το πρόγραμμα όλων των συναυλιών: 

L Anima Beton7 d t

 

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Tyxaia_eikona_310.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα