Ela na paiksoume

Koumpouriana

23 - 03 - 2023
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 241 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

001 O Ai Vasilis argise mia mera Το καθιερωμένο πλέον φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα» υπήρξε έμπνευση του Λαρισαίου καλλιτέχνη Δημήτρη Ακριβούλη, με τους τότε προέδρους των Συλλόγων Αργιθεατών ν. Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος», και του Συλλόγου Ποντίων ν. Λάρισας, Νανά Μαυραντζά και Χρήστο Τοπαλίδη, οι οποίοι αποτέλεσαν και την 1η Οργανωτική Επιτροπή, πριν από 13 χρόνια.

 Στόχος ήταν φορείς, σύλλογοι της πόλης και του νομού Λάρισας να δημιουργήσουν διαφορετικά πολιτιστικά-αθλητικά δρώμενα χωρίς, έως ελάχιστο κόστος, στηριζόμενα στο εθελοντισμό των διοργανωτών, τα οποία το κοινό θα μπορεί να τα παρακολουθεί δωρεάν, και αντί αντιτίμου εισιτηρίου να προσφέρει ο καθένας, εάν μπορεί, από το υστέρημα του τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία στο τέλος του Φεστιβάλ θα μοιράζονται στα συσσίτια της πόλης μας, όπου και οι ανάγκες είναι καθημερινές.

 Το φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων υπήρξε και η 1η απόπειρα ταυτόχρονης παρουσίας και σύμπραξης πολλών πολιτιστικών φορέων, η οποία πλέον έχει καταστεί θεσμός. Η πολυπολιτισμική πόλη της Λάρισας αποδεικνύει έμπρακτα ότι ο πολιτισμός είναι συνυφασμένος με τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη.

 Φέτος στην Οργανωτική επιτροπή είναι ο Συλλόγων Αργιθεατών ν. Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος» (πρόεδρος Κώστας Σιατραβάνης) ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας (πρόεδρος Χρήστος Τοπαλίδης),και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων (αντιδήμαρχος Πάνος Σάπκας). Συνεργαζόμαστε δε με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, στην οποία και θα διαθέσουμε μέρος των τροφίμων που θα συγκεντρωθούν για τα συσσίτια που καθημερινά προσφέρουν σε άπορες οικογένειες της πόλης μας.

 Σε όλες τις εκδηλώσεις, η είσοδος είναι δωρεάν, αντί αντιτίμου εισιτηρίου προσφέρουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διανεμηθούν με τη λήξη του Φεστιβάλ στα συσσίτια της πόλης.7

 Στο πλαίσιο αυτό φορείς όπως το ΔΩΛ, το Θεσσαλικό Θέατρο, σύλλογοι του νομού μας, οι οποίοι μετέχουν σε διάφορες πολιτιστικές δράσεις είναι Ξεκινώντας με το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων την Πέμπτη στις 9 Φεβρουαρίου 2023, στο ΔΩΛ, ώρα έναρξης 18.00, όπου μετέχουν

 • Αργιθεατών ν. Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος».
 • Σύλλογος Ποντίων Λάρισας.
 • Πολιτιστικός- Εξωραϊστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Λάρισας- Μορφωτικός σύλλογος Γαλήνης.
 • Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η Καθ’ ημάς Ανατολή».
 • Χορευτική Ομάδα «Θέμις εν χορώ» του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.
 • Πολιτιστικός Σύλλογος Παλινοστούντων Ποντίων Λάρισας «ο Πόντος».
 • Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας.
 • Σύλλογος Βερδικουσιωτών ν. Λάρισας.
 • Χορευτικός Όμιλος Λάρισας.
 • Μ.Ε.Σ Πέρα Μαχαλά.
 • Χορευτική Ομάδα Χοραγωγία.
 • Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων ν. Λάρισας.

 Συνδράμουν οι:

 • Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου.
 • Σύλλογος Κυπρίων Λάρισας.
 • Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Θωμά.
 • Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Πολιτείας Λάρισας «ΟΙ ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ».

 Στο πλαίσιο αυτό μετέχουν φέτος και η Ομάδα Ποδοσφαίρου των Δικηγόρων Λάρισας, η οποία μαζί με την ομάδα των Παλαίμαχων της ΑΕΛ θα πραγματοποιήσουν ένα ποδοσφαιρικό αγώνα καλώντας τους Λαρισαίους να τον παρακολουθήσουν και να προσφέρουν τρόφιμα αντί εισιτηρίου (Δευτέρα 13-2-2023 στο γήπεδο της Νεάπολης, ώρα 16:00). Επίσης, το Θεσσαλικό Θέατρο θα έχει δωρεάν παράσταση με σκοπό να συγκεντρωθούν τρόφιμα εκείνη την ημέρα από όσους παρακολουθήσουν την παράσταση (Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 21:00 στο θεσσαλικό θέατρο), ενώ ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας διοργανώνει στο Μύλο του Παπά βραδιά Μπρίτζ καλώντας όσους θέλουν να μετέχουν και να παρακολουθήσουν συγκεντρώνοντας τρόφιμα (Τρίτη 07-02-2023 και ώρα 19:00 στον Μύλο του Παπά). Παράλληλα από 06-02-2023 έως 09-02-2023 σε συνεργασία με τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης οι σύλλογοι: Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «η Καθ΄ημάς Ανατολή», Σύλλογος Αργιθεατών ν. Λάρισας «ο Άγιος Νικόλαος», ΜΕΣ Αγίου Θωμά, Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «ο Πόντος», θα μαγειρεύουν παραδοσιακές συνταγές του τόπου τους για όσους σιτίζονται.

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
T1_30.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα