Εκτύπωση

* Κατάμεστη η αίθουσα της Π.Ε.Δ.

Γράφει ο Κωστής Κριτσιάνης

001 Omilia enimerosi gia karkino mastou Στην κατάμεστη αίθουσα της Π.Ε.Δ, η ειδική μαστολόγος ιατρός του Νοσοκομείου Τρικάλων κα Μαρία Καναρά, αναφέρθηκε διεξοδικά και με απόλυτη επιστημονική επάρκεια και κατανοητή παρουσίαση, στο θέμα «Σύγχρονα δεδομένα στην πρόληψη και θεραπεία νεοπλασιών του μαστού».

 Η εξαίρετη και με ιδιαίτερα πλούσιο επιστημονικό βιογραφικό ιατρός, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των φορέων: Αθλητικού και Φυσιολατρικού Ομίλου, Κέντρου Υγείας Καρδίτσας και Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας - Παράρτημα Καρδίτσας, που συνεργάστηκαν άψογα και αποτελεσματικά, στα πλαίσια σχεδιασμού ενημερωτικών δράσεων με προτεραιότητα στην πρόληψη νοσημάτων υγείας.

 Η ομιλήτρια κα Μαρία Καναρά, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού και απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες συμβάλλοντας ουσιαστικά στην σωστή και επιστημονική ενημέρωση για τον καρκίνο του Μαστού, που «επισκέπτεται», χιλιάδες γυναίκες ετησίως στην Ελλάδα. Κυρίως η κα Καναρά επέμενε και τόνισε στην σημασία πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του Μαστού, αλλά και στις επιτυχείς θεραπείες που η σύγχρονη ιατρική επιστήμη διαθέτει και εφαρμόζει.

 Η εκδήλωση άρχισε με σύντομους χαιρετισμούς από τους επικεφαλής των φορέων διοργάνωσης: Μαϊδώνη Νικόλαο, Βασιλού Ερμιόνη, Τσαντήλα Βασίλη καθώς και τους υποδιοικητές της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδος κ. Παπαγεωργίου Σταύρο και Τσαούση Ηλία, οι οποίοι αναφέρθηκαν και στις αποφάσεις της πολιτείας (πρόγραμμα Φώφης Γεννηματά, συνταγογραφήσεις κα).

 Από το Δ.Σ του Φυσιολατρικού τιμήθηκε ο ιατρός κ Μαϊδώνης Νίκος, επι δεκαετίες ενεργό μέλος και μεγάλος δωρητής του Φ.Ο.Κ και ανακηρυχθείς ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ με την απονομή ειδικού αναμνηστικού, απο την αντιπρόεδρο κα Θεολόγη Μαρία. Επίσης η ομιλήτρια ιατρός κα Καναρά Μαρία, για τη συμβολή της στην πρόληψη διάγνωση του καρκίνου του Μαστού, με αναμνηστικό που της επιδόθηκε από το μέλος του Δ.Σ. κα Φροξυλιά Τζένη.

 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κκ Τιμόθεου, ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου, οι υποδιοικητές της 5ης Υ.Π.Ε κκ Παπαγεωργίου και Τσαούσης, οι διοικητές των Νοσοκομείων Καρδίτσας και Τρικάλων κα Μαίρη Κουτσούμπα και Κώστας Γρηγορίου, ο Περιφ. Σύμβουλος κ. Νικ. Καραγιάννης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Αρ. Σπανιάς, οι Αντιδήμαρχοι κα Μακρή Όλγα (Καρδίτσα) και Κων. Γραμμένος (Αργιθέας), οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Σωτ. Μπακαλάκου και Αλκ. Κολοκύθα, η πρόεδρος του Ερ. Σταυρού κα Κατ. Νταλτάνη, η Δ/ντρια Νοσοκ. Υπηρ. κα Μπιτσάνη Αντωνία, ο Τομεάρχης Νοσ. Υπηρ. Κ Αλιάγας Διον. και η Υπ. Α’ Παθολογικής Κλινικής κα Παλαιοχωρίτη Φωτεινή του Γ. Νοσοκ. Τρικάλων, η υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων της ΠΕ Καρδίτσας κα Καραμπινά - Τσουρή Μαρία. Χαιρετισμούς απέστειλαν: O Υπ Δικαιοσύνης κ. Κ Τσιάρας και ο βουλευτής κ. Γιώργος Κωτσός.

 Οι προσφωνήσεις έγιναν από την Γραμματέα του ΦΟΚ κα Δώρα Παπαναστασίου. Από τους διοργανωτές εκφράζονται ευχαριστίες στην ομιλήτρια κα Καναρά και τους παρευρισκόμενους, στο ΔΣ της ΠΕΔ για την διάθεση της αίθουσας και τους χορηγούς κκ Χρυσακόπουλο Σταύρο (HONTOS CENTER) και Βάιο Πολύζο (LA FIAMA).

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr