Εκτύπωση
Agoni grammi dvd snapshot 02 54Δύο ντοκυμαντέρ που γυρίσθηκαν τα πέτρινα χρόνια στην Αργιθέα και έγραψαν Ιστορία.

Ο Σύλλογος Ανθηριωτών Αθήνας «Η AΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» και ο Σύλλογος Λαγκαδίου Ανθηρού «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» προσεκάλεσαν τους δημιουργούς της ΑΓΟΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ κ. κ. Αθανάσιο Αλεξανδρή (Αργιθεάτης, καταγόμενος από τη μεγάλη Οικογένεια των Αλεξανδραίων εκ Πετρωτού - Λιασκόβου) και Αθανάσιο Κατσαρό (εκ Μουζακίου, από Ιστορική Οικογένεια) και εκείνοι απεδέχθησαν με ευχαρίστηση και θα προβάλλουν στην πλατεία του Ανθηρού στις 25.7.2016 και ώρα 21:30 το ιστορικό ντοκυμαντέρ για την ΑΡΓΙΘΕΑ.

Στη συνέχεια θα προβάλλουν ένα ντοκυμαντέρ - οδοιπορικό στην Αργιθέα, των “ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ”.

Συγκεκριμένα:

1.- ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ.

Ένα μοναδικό ντοκυμαντέρ, που αναφέρεται στον τρόπο ζωής των κατοίκων της όμορφης και απρόσιτης γωνιάς των Θεσσαλικών Αγράφων, της ορεινής Αργιθέας και του Δήμου Μουζακίου.

Γυρίστηκε το 1977-1978 με κινηματογραφική μηχανή Super 8 και ο φακός της είναι εστιασμένος στη καθημερινότητα των κατοίκων.

Έλαβε μέρος σε πολλά φεστιβάλ στον Ελλαδικό χώρο, αποσπώντας τιμητικές διακρίσεις και βραβεία.

Το 1980 προβλήθηκε και από την ΕΡΤ, μετά από τη σχετική λογοκρισία εκείνης της εποχής.

Φέτος θα προβληθεί στον φυσικό της χώρο ,από τους ίδιους τους δημιουργούς της ταινίας. Τον Αθανάσιο Αλεξανδρή και Αθανάσιο Κατσαρό.

Συνάδελφοι οι δημιουργοί στον τεχνικό κλάδο του ΟΤΕ και γόνοι ιστορικών οικογενειών της Αργιθέας και της περιοχής Μουζακίου, που έλαβαν μέρος στους απελευθερωτικούς αγώνες του 1821, σαν οπλαρχηγοί.

Η ταινία είναι διάρκειας 16 λεπτών.

2.- ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ

Ένα οδοιπορικό στην Αργιθέα το 1984 σ’ ένα ρεπορτάζ των δημοσιογράφων Κώστα Χαρδαβέλλα, Γιώργου Λιάνη και Γιάννη Δημαρά, που προβλήθηκε από την ΕΡΤ την ίδια χρονιά.

Είναι διάρκειας 1 ώρας και 15 λεπτών.

Έτσι όλοι μας θα αναθυμηθούμε τα παληά!!!

Τα Δ. Σ των δυο Συλλόγων ομόφωνα αποφάσισαν και θα τιμήσουν τους συμπατριώτες δημιουργούς με αναμνηστική πλακέτα για το συνολικό έργο τους και τις προσφερθείσες υπηρεσίες τους στην Ιστορία και στον Πολιτισμό στον Τόπο μας!!!
Τους ευχαριστούμε θερμά!!!
 
Για τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων
 
Οι Πρόεδροι

ΑΝΘΗΡΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Μενέλαος Παπαδημητρίου
 
 
 
 
ΛΑΓΚΑΔΙΟΥ ΑΝΘΗΡΟΥ
Νικόλαος Σέμπρος